Lapseki İskele Şehitler Camiinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Lapseki İskele Şehitler Camiinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 15:53

Lapseki İskele Şehitler Camiinin temeli atıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde, Belediye ile kardeş Esenyurt Belediyesi katkılarıyla yapılacak olan, İskele Şehitler Camiinin temeli törenle atıldı.

Lapseki İskele Meydanında düzenlenen temel atma törenine; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Esenyurt Belediye Başkanı AK Partili Ali Murat Alatepe, belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenyurt Belediyesi katkılarıyla, 366 metrekare alan üzerine yapılacak olan İskele Şehitler Camii, 2 milyon 700 bin TL'ye mal olacak.

Törende konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Bizi Esenyurt Belediyesiyle kardeş yapan AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a teşekkür ederim. Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz bu alanda eskiden küçük bir mescit vardı. Talebi karşılayamıyordu. Belediyemiz ve Sayın Bülent Turan’ın girişimiyle kardeş Esenyurt  Belediyesi bu camiyi yapabileceğini belirtti. Kardeş belediyemize ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise, kardeşlik hukukuna, şehitlere ve ecdada yakışan bir esere imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dua eşliğinde kurban kesildi ve ardından da İskele Şehitler Camiinin temeline ilk harç konuldu.

Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!