Lapseki Belediyesi, Bosna Hersek’te iftar verdi

Güncelleme Tarihi:

Lapseki Belediyesi, Bosna Hersek’te iftar verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 19:15

Lapseki Belediyesi, Bosna Hersek’te iftar verdi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Lapseki ilçe Belediyesi, Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği'yle birlikte, Bosna Hersek’in Zenica şehrine bağlı Pehare köyünde iftar yemeği verdi.

Bosna Hersek'in Zenica şehrine bağlı Pehare köyünde verilen iftar yemeğine; Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovic, Lapseki Belediyesi meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. İftar yemeğinde, Bosna Savaşı'nda gazi olan Harun Hodzic de yer aldı. 

İftar yemeğinde Bosnalı dostlarına seslenen Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, “Atalarımızın yüzyıllarca adaletle hüküm sürdüğü bu güzel coğrafyanın pırıl pırıl insanlarıyla bir arada olmak ve aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün büyük lider Alija İzetbegovic'in kabrini ziyaret edip bir Fatiha okumak nasip oldu. Kendisini saygıyla, şükranla anıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alija'yı vefatından bir gün önce hastanede ziyaret ettiğini ve Alija'nın liderimiz Erdoğan'a ‘Bosnam size emanet’ dediğini biliyoruz. Ramazan'ın bereketini Evladı Fatihan ile paylaşmak gerçekten anlatılmaz bir duygu. Allah oruçlarımızı kabul etsin ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovic ise “Daha önce Lapseki Belediyesi'ni ziyaret etmiş ve orada büyük misafirperverlik ile karşılanmıştık. Eyüp bey ve kıymetli belediye yetkililerini burada ağırlamak bizim için onur. Ramazan'ın başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyada barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Bu yıl bizim ülkemizde seçim var ama sizin ülkenizdeki seçimler ümmet için, İslam Dünyası için çok önemli. Sayın Erdoğan geçtiğimiz hafta Bosna Hersek'teydi. O Bosna'yı çok seviyor, Bosna'mız da Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Dualarımız her zaman kendisiyle" şeklinde konuştu.

İftar yemeği sonrasında, heyetler arasında karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Bosna Savaşı Gazisi Harun Hodzic ise, savaşa dair anılarını kaleme aldığı ve yakın zamanda Türkçe'ye çevrilen “Bosna’nın Temiz Topraklarına Secde” isimli kitabını, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'a armağan etti.

Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!