Lapseki 15 Temmuz şehitlerini andı

Güncelleme Tarihi:

Lapseki 15 Temmuz şehitlerini andı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 11:20

Lapseki 15 Temmuz şehitlerini andı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, akşam saatlerinde Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

15 Temmuz Şehitler Parkı'ndaki İznik Mehteran Takımı'nın gösterisi ile devam eden programa Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Cumhuriyet Başsavcısı Soner Hiçdurmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, MHP Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, AK Partili Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AK Partili Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programa katılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki konuşmasını canlı olarak izledi.

Ardından kalabalığa seslenen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz" Ülkemiz 15 Temmuz gecesi tarihinin en alçak, en kanlı girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Aziz milletimizin geleceğini ipotek altına almak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş Fethullahçı Terör Örgütü Üyesi bir grup cuntacı asker, 40 yıllık ihanet çetesi, en kanlı eylemini o gece sergileyip, milletin vergisi ile alınan silahlar, tanklar ve uçaklarla yine milletin canına, birliğine ve dirliğine kastetmiştir. Evladı babasına karşı silah çeker hale getiren hain terör örgütünün bu ani gece baskınına karşı, merhum Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda 'Arkadaş Yurduma Alçakları Uğratma Sakın' diye seslendiği aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'ın kutlu çağrısına kulak verip, O'nun ve Başbakanımızın ardında sıra dağlar gibi saf tutmuş ve bu hayasızca akını iman dolu göğsüyle durdurmuştur. Üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve meydanı ellerinde Türk bayrakları ile dolduran kalabalık, tekbir sesleriyle Kordon Boyu ve Lapseki Çarşısı güzergahını takip ederek yürüdü. Program, tekrar 15 Temmuz Şehitler Parkı'na dönen kalabalığa Belediye'nin kurduğu çadırda lokma ikram edilmesiyle sona erdi.

Orhan AKTUĞ / LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!