Laparoskopik Yöntemle Mide Fıtığı Tedavi Edildi

Güncelleme Tarihi:

Laparoskopik Yöntemle Mide Fıtığı Tedavi Edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 10:56

ŞIRNAK’IN CİZRE İLÇESİNDE YAŞAYAN SAİT AŞKIN (63), UZUN SÜREDİR YAŞADIĞI MİDE FITIĞI HASTALIĞINDAN, MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLA KURTULDU.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan Sait Aşkın (63), uzun süredir yaşadığı mide fıtığı hastalığından, laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen ameliyat ile kurtuldu.
Geçmişte Tarsus’ta yaşayan, uzun süre önce ise memleketi Cizre’ye yerleşen 10 çocuk babası ve 3 torun sahibi Sait Aşkın, bir süredir karın ağrısı, yanma, iştahsızlık sorunlarından şikayetçiydi. Sıkıntıları artınca Cizre’de muayene olan Aşkın’a ‘mide fıtığı’ teşhisi konulup ameliyat gerektiği belirtildi. Bunun üzerine çocukları, Sait Aşkın’ı Medical Park Tarsus Hastanesi’ne getirdi. Sait Aşkın’ı muayene edip tetkikler yapan Op. Dr. Mehmet Ali Sun da ameliyat önerince, nissen laparoskopik yöntemle fundoplikasyon ve eruroplasti operasyonu yapıldı.
Ameliyatın ardından 4 gün hastanede yatan Aşkın taburcu edildi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Sait Aşkın, “Şimdi çok iyiyim. Ameliyattan sonra her gün daha da rahatlıyorum” dedi. Op. Dr. M. Ali Sun ise “Hastamızın midesi ile yemek borusunun birleştiği yerde yapılan endoskopik incelemede, sliding tip hiatal hernia (mide fıtığı) teşhisi konmuştu. Mide sıvıları yemek borusuna taşıyordu. Bu da ağrılara, yanmalara yol açıyordu. Nissen laparoskopik yöntemle fundoplikasyon ve curoplisati operasyonu gerçekleştirdik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!