Lambaların da saati şaştı

Güncelleme Tarihi:

Lambaların da saati şaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:48

1 Kasım genel seçimleri nedeniyle, kış saati uygulamasının 8 Kasım’a ertelenmesi, dün Başkent’te trafik kaosuna neden oldu. Trafik ışıklarında 07.00’de bitmesi gereken gece modu bazı kavşaklarda saat 08.00’e sarkınca, trafik felç oldu.

Haberin Devamı

Bilgisayar ve akıllı telefonlardan sonra trafik lambaları da, Ankaralıları zor durumda bıraktı. Dün sabah işlerine gitmek için ana arterleri kullanan Başkentli sürücüler, trafik lambalarında sürprizle karşılaştı. Saatler geri alınmadığı için Ankara’da trafik lambaları gece modunu saat 07.00’de bitirmesi gerekirken saat 08.00’de bitirdi. Gece modunda yanıp sönen ışıklar nedeniyle şehrin merkezi noktalarındaki kavşaklarda sabah saatlerinde trafik karıştı. İşe geç kaldıklarını belirten bazı sürücüler kavşaklarda trafik polisi bulunmamasına da tepki gösterdi. “Her gün 10 dakikada geldiğim yolu bugün yarım saatte geldim” diyen bir sürücü, “Açıkçası bize pazartesi eziyeti oldu. Işıklar kendisini otomatik olarak geri aldığı için yanıp yanıp söndü. Geçiş konusunda karmaşa olunca kuyruk uzadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR: TEK TEK AYAR GEREKİYORDU

 Sıkıntıyı doğrulayan Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili, kavşakların merkezden değil, tek tek ayarlandığı bilgisini verdi. Trafik ışıklarının da saatler gibi akıllı bir sisteme sahip olduğunu belirten yetkilinin açıklaması ise şöyle:

“800 tane kavşakta bunu tekrar manuel olarak geriye aldık. Işıklar kendi kendine dünya saatine uymuş, ancak ekiplerimiz düzeltme yaptılar. Bu kavşaklar merkezi noktadan değil dışarıdan yönetiliyor. Manuel olarak gidiliyor tek tek cihazlarla kontrol yapılıyor. Basit bir bilgisayar sistemi ancak oraya gidip tek tek yapmak gerekiyor. 800 tane kavşak olunca mecburen böyle bir sıkıntı oldu. Saat sıkıntısının böyle bir durum yaratacağını biliyorduk ancak önceden gidip değiştirsek aynı sıkıntı olacaktı. Ekipler pazar bütün gün çalıştılar bugün (dün) akşama doğru da tamamlayacaklar”

8 Kasım sabahı da  benzer sıkıntı olacağına dikkat çeken Büyükşehir yetkilisi, “Işıklar hızlı bir şekilde tek tek dünya saatine göre ayarlanacak” dedi. 

Lambaların da saati şaştı

 Twitter’dan çok sayıda tepki gelirken, @bilge_msrloglu adlı kullanıcı bu fotoğrafı paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!