Lambada’nın sırrı

Ankara’daki en renkli diplomatik etkinliklerinden Fransa Milli Günü, geçtiğimiz Pazar günü kutlandı. Fransızlar diğer ülkelerin aksine milli günleri olan 14 Temmuz hafta sonuna da denk gelse, etkinliğin gününü değiştirmiyor.

Haberin Devamı

Binin üzerinde davetlinin katıldığı kutlamanın ev sahipliğini Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve eşi Sabine Bili üstlendi. Bili çifti, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ilk danslarını Lambada şarkısıyla yaptı. Bu şarkının, çift için ayrı bir önemi bulunuyor. Laurent Bili, şarkının popüler olduğu dönemde Brezilya’da görev yapıyormuş. Çift, yine o tarihlerde Brezilya’da evlenmiş ve düğünde de danslarını bu şarkı eşliğinde yapmışlar.
Bili çiftinin düğünüyle ilgili oldukça ilginç bir bilgiyi daha aktarmak istiyorum. Düğüne o kadar çok davetli katılmış ki, Laurent Bili ve eşi Sabine Bili, davetlilerle fotoğraf çektirmekten, çift olarak fotoğraf çektirmeye fırsat bulamamışlar. Bili çiftinin düğüne dair sadece ikisinin olduğu tek bir kare fotoğrafları bile yokmuş.

Haberin Devamı

CerModern’de ayrılık rüzgarları

Ankara’nın en önemli sanat mekanlarından CerModern, ev sahipliği yaptığı önemli sergilerin yanı sıra sanatın farklı alanlarındaki atölye çalışmalarıyla da, hizmet veriyor. Edebiyat, sinema, tiyatro gibi pek çok atölyede eğitim alan Ankaralılar, aldıkları eğitimleri pratiğe dökme ve insanlara sunma imkanı da buluyor. Ancak Cermodern’de yolunda gitmeyen bazı şeyler oldu ve bu atölyelerden ikisi kapandı. Bunlardan ilki sinema alanında eğitimlerin verildiği, usta isimlerin derslere katıldığı Cava Enstitüsü. CAVA Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Tufan Taştan, yaşadıkları maddi ve manevi mağduriyetler nedeniyle enstitüyü kapatma kararı aldıkları yönünde açıklamalar yapmıştı. Taştan, kendilerine verilmesi gereken zaman aralıklarında kullanacakları mekanlarda doğum günü partileri ile karşılaştıklarını, düğün seslerinden atölyelerde ders yapamadıklarını söylemişti. Bunun üzerine CerModern İcra Kurulu Üyesi Münevver Helün Fırat da, bir açıklama yaparak iki dönem şeklinde tasarlanan atölye programının Mayıs 2013 tarihinde sona erdiğini, atölye programının ikinci evresinde Taştan’ın sorumlu olduğu iki atölyede meydana gelen aksaklıklar ve kusurlar sonucu Taştan ve firmasıyla çalışmama kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bir diğer ayrılık da tiyatro alanında oldu. Konservatuardan mezun olan öğrencilerin profesyonel çalışma hayatına atılmadan önce sahne deneyimi yaşaması için kurulan StüdyoCer’in genel sanat yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu yapıyordu. Beşikçioğlu, kurduğu ekibiyle birlikte 17 öğrenciyle Hayvan Çiftliği oyununu sahneye koydu. Altı aylık bir çalışmanın sonunda sahneye konan oyun, Ankaralılardan büyük ilgi gördü. Çok sayıda temsil yaptı. İnanç Konukçu, Berkan Şal, Nusret Şenay gibi isimlerin yer aldığı Mojo da, StüdyoCer’de geçtiğimiz dönemde izleyici ile buluştu. Beşikçioğlu ve ekibi yeni oyunlar için hazırlık yapıyordu ki, CerModern’le yollarının ayrıldığı haberi geldi. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Erdal Beşikçioğlu ise kurduğu yeni tiyatro oluşumunu devam ettirmek için farklı bir mekan arayışında.

Haberin Devamı

Spor programı sunmak istiyor

Çağıl Özkul, son dönemde Ankara podyumlarının yetiştirdiği en önemli isim. Özkul, geçtiğimiz yıl New York’ta düzenlenen Miss Universe’de dünyanın en güzel 16 kızı arasına girerek büyük bir başarıya imza attı. Yarışmanın ardından kariyerine İstanbul’da devam eden Özkul, televizyon programlarında sunuculuk yapmak istiyor. Henüz istediği gibi bir teklif gelmemiş. Özellikle bir spor programı sunmak istediğini belirten Özkul, daha önce profesyonel voleybol oynadığını ayrıca tüm spor dalları hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Eğlence hayatının yenileri

Yaz aylarıyla birlikte Ankara eğlence hayatında önümüzdeki yılın görüntüsü de şekillenmeye başlıyor. Yeni açılan veya kapanan mekanlara hergün bir yenisi ekleniyor. Ankara’da eğlence hayatının kalbinin attığı adreslerin başında Bestekar ve Tunus caddeleri geliyor. İki cadde de, onlarca mekanla, özellikle hafta sonları çok sayıda Başkentliyi ağırlıyor. Eğlencenin merkezi konumundaki bu bölgede iki yeni mekan boy göstermeye başladı. Bunlardan en dikkat çekeni ise Tunus Caddesi’nde hizmete giren La Bebe. İran Caddesi’ndeki eski 123 ortakları Utku Yetik, İlker Ünaldı ve Murat Can Günak tarafından açılan mekan, tam anlamıyla Ankara konseptine göre tasarlanmış. Mekanın duvarlarında Ankaralı ünlü sanatçıların resimleri yer alıyor. Ayrıca her ay bir güzel sanatlar öğrencisinin çalışmaları sergilenecek. Öğrencilerin yaptığı tasarım ürünler de, kar amacı güdülmeden satışa sunulacak. Mekanın ortaklarından Utku Yetik, Ankara’da özellikle sokakta eğlencenin popüler olduğunu ve bu yüzden mekanı tasarlarken sokak havası vermeye çalıştıklarını söylüyor. Mekanın dış kısmında çardakta ve taş üzerinde oturuyormuş havası yaratılmaya çalışılmış. Mekan adıyla da oldukça ilgi çekici. ‘Bebe’, sadece mekanın değil mönüdeki birçok içeceğin isminin içinde de yer alıyor. Öyle ki ‘Tunalı Bebesi’, ‘Bilkent Bebesi’, ‘Çayyolu Bebesi’ gibi farklı isimlerle çeşitli kokteyller ve shotlar mönüde yer alıyor. Aynı bölgede hizmete giren bir diğer mekan da Kocatepe Cafe&Bistro. Kahve çeşitleriyle öne çıkan mekan, arkadaş sohbetleri için oldukça ideal bir mekan.

Yazarın Tüm Yazıları