Laiklik terörün panzehiri

Güncelleme Tarihi:

Laiklik terörün panzehiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 00:20

Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz: Lütfen laikliği benimseyin. İnançların güvencesidir laiklik. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur? İşte Paris olur. O nedenle laiklik terörün de panzehiridir.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Charlie Hebdo saldırısına ilişkin değerlendirmesinde laiklik çağrısı yaparak, “İslam dünyasına sesleniyoruz: Lütfen laikliği benimseyin. İnançların güvencesidir laiklik. Düne kadar laikliği ‘dinsizlik’ olarak tanımlıyorlardı. Laiklik inançların güvencesidir. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur? İşte Paris olur. O nedenle laiklik terörün de panzehiridir” diye konuştu. Kılıçdaroğlu grup toplantısında şunları söyledi:

İNSAN ÖLDÜRMEK İSLAMİYET DEĞİLDİR
“Eline silah alıp masum insanları öldürmek İslamiyet değildir ve onu şiddetle reddediyoruz. Bütün uygar dünya da reddediyor. Türkiye terör konusunda hep mesafeli durdu ama yanlış bir Suriye politikasıyla o radikal grupların gelip Türkiye’ye komşu olduğunu gördük. Hükümeti defalarca uyardık. Ama dinlemediler. İlk fatura Cilvegözü’nde, ardından Reyhanlı’daki saldırılarda çıktı. CHP’yi sorumlu tuttular. Sonunda mahkeme, davalar görüşülüyor, CHP’nin hiçbir sorumluluğu yok. Adam olsalar özür dilerler ama adam değiller.

DAVUTOĞLU OTURUP KENDİNE BAKMALI
CHP Genel Başkanı olarak Suriye’den gelen mültecilerle ilgili ‘Niçin geliyorlar?’ diye bir soru sormadım. Her insana yardım etmek Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. Ama o sınırlar terör örgütü mensupları için yol geçen hanına döndü. Türkiye’de eğitildiler, adres olarak Türkiye’yi verdiler. Bizim itirazımız buydu. Davutoğlu, Fransa’ya gittiğinde bazı çevreler tarafından acımasızca eleştiriliyorsa oturup kendisine bir bakması gerekiyor.

PİYANOYU KÖYLÜ’YE ARMAĞAN ETMİŞTİR
TBMM’nin itibarını koruyun. Bu parlamento, ‘Yolsuzluk dosyalarını kapattı’ düşüncesiyle anılmasın Türkiye’de ve dünyada. Komisyon raporunun Zafer Çağlayan’a ait bölümde bir de piyano bulunuyor ancak rakamı açıklanmıyor. Piyanoyu büyük bir ihtimalle (Komisyon Başkanı) Sayın Köylü’ye armağan etmiştir. Komisyon Başkanı o kadar emek harcadı bunları beraat ettirmek için, ona da bir piyano versinler? Fotoğraf var, para var, para kasaları var, aldıkları paralarla satın aldıkları gayrimenkuller var, banka hesapları var, bütün bunların hepsi var. Diyorlar ki ‘Yeterli delil yok.’ Daha ne olsun? Bunlardan birisi de kalkmış diyor ki ‘Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile suç işlediklerine dair bende hiç şüphe oluşmadı.’ Ne söylemişti, bu rüşvet yiyen bakanlardan bir tanesi Reza Zarrab’a ‘Senin önüne yatarım’ demişti, bu da herhalde aynı yatma teranesi ile gidecek.

TV YAYINININ OLMADIĞI SAATTE
22 Aralık’ta büyük bir olasılıkla 3 kişiyi Yüce Divan’a göndereceklerdi, araya birileri giriyor, toplantı erteleniyor sonra ‘Efendim burada suç unsuru yoktur.’ Bu kararı verenlerde ahlak var mı? Emin olun yok, ahlakın kırıntısı da yok. Din iman var mı? Samimi söylüyorum, din iman da yok. Vicdan var mı? Vicdan da yok. Allah sevgisi, kul sevgisi; bunlar da yok. Şimdi Genel Kurul’a gelecek, büyük bir ihtimalle şöyle bir mizansen; televizyonun yayın yapmadığı bir güne getirecekler dosyayı, ‘Millet öğrenmesin’ diye.”

Efe oldu

Haberin Devamı

CHP grup toplantısı öncesi İzmir’den gelen Aydınlılar Derneği üyeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na efe kalpağı taktı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda önceki gün ilk kez 16 Türk devletini temsilen törende 16 askerin yer almasına ilişkin “Benim muhatabım değil” dedi. Geçen hafta katıldığı bir toplantıda ayakkabı fırlatılan CHP Lideri’nin grup konuşması sırasında da salondaki koruma polislerinin sayısının artığı ve daha geniş güvenlik çemberi oluşturulduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!