Ladik ve Asarcık’a 6.7 kilometrelik altyapı yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Ladik ve Asarcık’a 6.7 kilometrelik altyapı yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 11:18

Ladik ve Asarcık’a 6.7 kilometrelik altyapı yatırımı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, ilçelerin altyapı sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı olduklarını açıkladı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu yaptığı açıklama da, Ladik ve Asarcık ilçelerinin muhtelif mahalle ve caddelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım işi projesinin, 1 milyon 500 bin liraya mal olacağını belirterek,“ Bu proje kapsamında şimdiye kadar, Ladik ilçesinde, bin 500 metre kanalizasyon hattı döşendi. Asarcık ilçesinde ise, bin 400 metre kanalizasyon ve 150 metre yağmur suyu hattı olmak üzere bin 550 metre altyapı şebeke hattı döşendi. Proje tamamlandığında, Ladik ve Asarcık ilçelerine 5 bin 400 metre kanalizasyon ve bin 300 metre de yağmur suyu olmak üzere, toplam 6 bin 700 metre altyapı şebeke hattı döşenecek” dedi.

Projeye 5 ay önce start verildiğini kaydeden Kamil Demircioğlu, “ Ladik ve Asarcık ilçelerinde şehir merkezindeki şebeke hattı çalışmaları devam etmektedir. Projenin 13 Aralık 2018 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Bu proje tamamlandığında Ladik ve Asarcık ilçelerinin altyapı sorunları büyük oranda çözüme kavuşacak. İlçelerin altyapı sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

Demircioğlu, ilçelerin kırsal kesimlerinde acil çözüm bekleyen mahallelerin altyapı çalışmalarının devam ettiğini, Kavak ilçesi Küçük Çukur mahallesinde ise, 2 kilometrelik kanalizasyon hattının tamamlanmak üzere olduğunu, sözlerine ekledi.

Öte yandan Ladik İlçesi Bölge Sorumlusu ve Proje Kontrolörü İnşaat Mühendisi Can Üstün, inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!