LA Lakers, Shaquille O'Neal'ın heykelini dikecek!

Güncelleme Tarihi:

LA Lakers, Shaquille ONealın heykelini dikecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 13:33

Los Angeles Lakers, Çarşamba günü yaptığı duyuruda efsane oyuncu Shaquille O'Neal'ın heykelini 2016-17 sezonunda Staples Center önüne dikeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

LA Lakers, Shaquille ONealın heykelini dikecek

Lakers başkanı ve hissedarı Jeanie Buss'ın verdiği demeç şu şekildeydi:

"Shaq'ı Staples Center'daki onurlandırdığımız diğer efsanelerin heykellerinin yanına eklemek için sabırsızlanıyoruz. Sadece cüssesi ile değil, kişiliği ve bir Laker olarak başardıkları ile de kendisi bir dev. Shaq gerçek anlamda hem sadece Staples Center'ın inşasında değil, aynı zamanda da onu dünyanın en ünlü arenalarından biri yapma konusunda en sorumlu kişiydi. Bu da hakettiği ayrı bir onurdur."

O'Neal Lakers ile 8 sezon oynadı (1996-2004) ve Kobe Bryant ile birlikte takımı 2000, 2001 ve 2002'de şampiyonluğa taşıdı. Kendisi 1999-00 NBA MVP'si ve tüm finallerin MVP'siydi. Los Angeles'taki süresinin 7 sezonunda All-Star seçilen Shaq, Bryant'la olan ilişkisi ve Lakers'ın yeniden yapılanma hedefindeki finansal talepleri doğrultusunda Temmuz 2004'de Miami Heat'e takas olmuştu.

Haberin Devamı

Lakers'ın formasını Nisan 2013'te emekli ettiği O'Neal'ın heykeli, Staples Center'daki Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West, Chick Hearn, Wayne Gretzky ve Oscar De La Hoya'nın yanına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!