KYK öğrencileri müzeyi gezdi

Güncelleme Tarihi:

KYK öğrencileri müzeyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 12:21

KYK öğrencileri müzeyi gezdi

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA)- YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sivas İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilere yönelik 'Sivas Müzelerinin Gezdirilmesi' programdı düzenlendi. 
Program hakkında bilgi veren Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, 15 gün süre ile yurtlarda barınan öğrencilere müzeleri gezdirerek bilgi vereceklerini söyledi. 'Önce sen gez' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Pürlü, "Sivas'ta üç tane mühim olan müzemiz var. Bir tanesi Sivas Arkeoloji müzesi ki Orta Anadolu'nun en güzel müzelerinden birisi. Hem tüm öğrencilerimizi hem de Sivas halkını burayı gezmeye davet ediyorum. Diğer önemli müzemiz ise Atatürk Kongre ve Etnografya müzesi. Milli mücadelede karargah görevi yapmış olan bu bina aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atıldığı bir mekandır. Atatürk bu binada 108 gün kalmıştır. Dolayısı ile restore edilerek hizmete açılan, şuanda da milli saraylara ait olan müzemizi personel ermek şartı ile, İl Özel İdaresi güvenliğini sağladı. Tabi diğer kurumlarımızın da katkısı ile müzemiz hizmete açıldı. Diğer müzemizde Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Müzesi'dir. Buradaki gezilerimizin ardından Şarkışla Sivrialan köyündeki bu müzemize de gidebiliriz. Aşık Veysel'in mezarını ve müzesini ziyaret edebiliriz. Ve insan öncelikle kendi yaşadığı şehri tanımalıdır. Nasıl bir şehirde yaşıyorum sorusunu kendisine sormalıdır" dedi.
KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç ise il dışından gelerek yurtlarında barınan öğrencilere yönelik etkinliklerinin süreceklerini belirterek şöyle konuştu: 
"Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Selçukluya başkentlik yapmış, milli mücadeleye merkezlik yapmış ve milli mücadelenin karargahı olmuş bir şehirde yüksek öğrenim tahsilini yapmak için gelmiş bulunuyorsunuz. Bizler KYK olarak sizleri misafir etmenin onurunu yaşıyoruz. Bu süre içerisinde de içinde yaşadığınız şehre dair, şehrin değerleri ile buluşmanızı, onları tanımanızı, görmenizi onlar hakkında bilgi sahibi olmanızı, hayatınızın ilerleyen dönemlerinde o şehre dair bilgileri insanlarla paylaşmanızı dileriz."
Konuşmaların ardından programa katılan öğrencilere Sivas Kongre ve Etnografya Müzesi gezdirildi. Gezi esnasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü öğrencilere müzedeki eserler hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!