'KYK kapasitesi 17 bin olacak'

Güncelleme Tarihi:

KYK kapasitesi 17 bin olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 13:51

'KYK kapasitesi 17 bin olacak'

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Cumhur Ziya Kurt, 2017-2018 akademik yıl öncesi mevcut kapasiteye dahil olacak yeni yurtlarla kentteki yurt kapasitesinin 17 bine ulaşacağını açıkladı.
KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt, yeni akademik yıla 10 bin ek kapasiteyle girdiklerini söyledi. Şu anda KYK'nin il merkezi ve ilçelerde 7 bin öğrencilik kapasitesi olduğunu belirten Kurt, yeni eğitim- öğretim yılında Uluborlu ve Şarkikaraağaç KYK yurtlarının yanı sıra Mensucat Fabrikası yanındaki 5 bin kişilik yurt ve AKFEN'in inşa ettiği 4 bin kişilik yurdun işletmeye açılacağını anlattı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında el konulan FETÖ'ye ait yurtların bu yıl başka dernek ve vakıflara tahsis edilmek üzere geri verildiğini belirten Kurt, şunları söyledi:
"Şu an için 7 bin toplam kapasitemiz var. Bunun 5 bin 600'ü merkezde. 600'ünü düşelim. Çünkü FETÖ'den aldığımız yurtları devrediyoruz. 400 kişilik Uluborlu'da, 300 kişilik Şarkikaraağaç'ta yurtlarımız bu yıl işletmeye açılıyor. Isparta merkezde İl Özel İdaresi'nin kat karşılığı yaptırdığı 5 bin kişilik öğrenci yurdunu açıyoruz. Müteahhidin bize verdiği yazıya göre 31 Ağustos'ta teslim alınacak. AKFEN grubunun Şehir Hastanesi yanında yaptığı 4 bin kişilik yurt var. Yeni devreye gireceklerin toplam kapasitesi 10 bin öğrencilik. 7 bin de mevcut kapasitemiz var. Isparta'da 17 bin kapasiteye ulaşmış olacağız."
KYK'nin Isparta'da ulaştığı 17 bin kapasitenin yetersiz olduğunun altını çizen İl Müdürü Kurt, "Bu kapasite bizce yeterli değil. Türkiye genelinde KYK kapasitesi için toplam öğrenci sayısının yüzde 20'si ve üzeri baz alınıyor. Isparta'da 80 bin öğrencimiz var, bu yıl 90 bini bulacak. Yüzde 20'si 18 bin eder. Isparta olarak biz olması gerekenin en alt limitini yeni yakalıyoruz. Isparta'da 25 bin kapasiteli yurdumuz olsa apart ve özel yurt sektörüne herhangi bir zararımız olmaz. Bu sayıyı Isparta kaldırabilir. Isparta'da üniversite öğrenci sayısı gelecekte 100 bini aşacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!