KYK sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 11:25

KYK burs, yurt ve kredi başvurusu yapan öğrenciler merakla sonuçları bekliyorlar. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursu ne kadar olacak? KYK burs ve kredi başvurusu sonucu nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

KYK burs başvurularını yapan öğrenciler burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Geçen senelerde aralık ayı içerisinde açıklanan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs sonuçlarının bu sene de aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. KYK burs sonuçları açıklanma tarihi ise net olarak bilinmiyor. 

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

KYK BURS VE KREDİ SORGULA İÇİN TIKLA

KYK BURS BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK BAŞVURU SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

- Yukarıdaki burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız.
- Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler baba adı, T.C. kimlik numarası, cilt numarası, sıra numarasıve aile sıra numarası gibi bilgilerdir. İstenilen bu bilgileri doğru bir şekilde giriniz.
- Bu şekilde açılan sayfadan burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. KYK Burs başvuru sonuçları açıklandığında aşağıdaki link üzerinden de burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK sonuçları açıklandı mı


ÖDEMELER NE KADAR OLACAK?

Haberin Devamı

2015-2016 yılında KYK burs başvurusu yapan yükseköğrenim öğrencileri için burs miktarı 330 tl den 400 tl ye yükseltildi. Her sene enflasyon oranında artış yapılan burs kredi miktarı 2016 yılı için enflasyondan fazla olarak 400 tl olarak başbakan tarafından açıklandı.

Seçim vaatleri içinde yer alan KYK burs miktarının artırılması AKP'nin tek başına iktidara gelmesiyle kesinlik kazandı. Buna göre 2015-2016 yılı KYK burs başvurusu yapan ve KYK öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2016 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 996.312’si öğrenim kredisi, 353.722 ‘si burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor.

Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek. 

KYK sonuçları açıklandı mı


ÖDEMELER NE ZAMAN YAPLICAK?

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs ödemelerine 2016 yılı Ocak ayında başlayacak. KYK'dan burs almaya hak kazanan öğrencilerin ilk bursları yeni yılın ilk ayı içerisinde hesaplarına yatmış olacak.

KREDİ VE BURS İŞLEMLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Haberle ilgili daha fazlası: