2016 KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

2016 KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 13:31

Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları konaklama ve maddi gelir desteğinin devlet tarafından karşılanabilmesi amacıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik sunulan KYK Burs ve Kredi ödemeleri bugünden itibaren yapılmaya başlandı. Peki; İlk ödemeler ne zaman yapılacak?, KYK Ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri için ilk ödemeler bugün başladı. KYK Burs ve Kredisi hak eden öğrencilerin ödemeleri T.C. Kimlik No'larının son rakamına göre yapılacak. Buna göre; T.C. Kimlik numarasının son rakamı ''0'' olan öğrenciler ödemelerini bugün yani 6 Ocak'ta alacaklar.

T.C. Kimlik numarasının son rakamı ''2'' olan öğrencilerin KYK Burs ve Kredi ödemeleri 7 Ocak'ta, ''4'' olanların ödemeleri 8 Ocak'ta, ''6'' olanların ödemeleri 9 Ocak'ta, ''8'' olanların ise ödemeleri 10 Ocak'ta yatırılacak.

KYK Burs ve Kredisi almaya hak kazanan öğrenciler kendilerine verilen şifre ile internet üzerinden ödemenin yapılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilecekler. Ayrıca öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan alabilecekler.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından eğitim yılı öncesinde alınan kredi/burs başvuruları kapsamında yapılan incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen üniversite öğrencilerine burs desteği verilmektedir. Bu burs desteğine ait sonuçlar ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK'nın resmi internet sayfasında bulunan KYK Burs Sorgulama ekranından öğrenilebiliyor.

2016 KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs başvurusunda bulunan Üniversite öğrencileri, yukarıdaki linke tıklayarak KYK Burs Sorgulama ekranına ulaşabilirler. Bu ekranda sorgulama yapabilmek için sorgulama ekranına giriş yapılması gerekiyor. Sorgulama ekranına 2 farklı şekilde giriş yapılabilir.

1- Kredi No ile giriş yaparak,

2- T.C. Kimlik No ile giriş yaparak.

Her iki giriş şeklinde de bilgiler doğru girildikten sonra aynı ekranda bulunan ''Resimdeki işlem kodunu giriniz'' uyarısını dikkate alarak, resimde gösterilen karakterlerin buradaki boşluğua girilmesi ve ardından 'Ara' butonuna tıklanarak, KYK Burs Sonucu öğrenilebilmektedir.

 

 

Haberin Devamı

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

330 lira olan burs-kredi miktarı, hükümetin eylem planında yer aldığı şekliyle 400 liraya yükseltilmişti. Yurtlarda barınan öğrencilerin beslenme yardımları da yüzde 12'lik artışla 240 lira iken, 270 lira oldu.

KYK burs ve kredisi kapsamında öğrencilerin aldıkları aylık burs ücretleri; Lisans öğrencileri için 330 TL, Yüksek Lisans öğrencileri için 660 TL ve Doktora öğrencileri için 990 TL kredi veya burs ödemesi alacaklardır. 

BAKMADAN GEÇME!