KYK burs ve kredi başvuruları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuruları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 10:43

2016 KYK burs başvurularının sonuçları heyecanla bekleniyor. 3-12 Ekim tarihleri arasında yapılan KYK başvurularının sonuçlarını yüz binlerce üniversite öğrencisi bekliyor. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği 2016 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarında artık sona gelindi. KYK bursu ve kredi sonuçları, kurumun sonuç sayfası ve e devlet sistemiyle aynı anda kyk.gsb.gov.tr'den açıklanacaktır. Burs-kredi miktarı 330 TL'den 400 tl ye yükseltildi.

Haberin Devamı

2016/2017 yılı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçlarını sorgulamak için haberimizdeki ilgili bağlantıdan istediiğiniz adrese ulaşabilirsiniz.. Yapılan KYK burs/kredi başvurularının sonuçları ise Aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Kredi veya burs kazanan öğrenciler belirlenmiş olan Ziraat bankasına ait şubeye başvuru yaparak birtakım belgeleri imzalamaları koşuluyla kartlarını teslim alabilirler. KYK Burs veya öğrenim kredileri Ocak ayından itibaren öğrencinin mezun olacağı aya kadar her ay düzenli olarak hesaplarına yatırılmaya başlanır.

Gençlik ve spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuruları 3-12 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Burs/kredi için; yurt içinde okuyan öğrenciler, KKTC'de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler e-devlet üzerinden veya kyk.gsb.gov.tr adresinden başvurularını tamamladı. KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

KYK SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

YURT KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Son iki yıldan bu yana yurt kayıt işlemleri için öğrencilere önemli kolaylıklar sağlanarak yurt müdürlüklerine bizzat başvurma zorunluluğu kaldırılmış ve işlemler, e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemleri, e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapmaları ile gerçekleşmiş olacaktır. Onay işleminin yapıldığı gün, dileyen öğrenci yurtta kalmaya başlayabilecektir. Yurt müdürlüklerimizin adres ve telefon numaraları internet sitemizde yer almaktadır. E-devlet üzerinden gerçekleştirdiğiniz kayıt işleminin ardından yurtta kalmaya başlamanız halinde yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi ve en az 4 adet fotoğrafınızı teslim etmeniz gerekmektedir. Başvuru sırasında öncelik durumu kodlayan ve aile durumunda anne/baba yüzde 40 ve üzeri engelli olarak beyan eden öğrencilerin bu belgelerini yurt müdürlüklerine kayıt esnasında mutlaka teslim etmeleri önem taşımaktadır.

BAKMADAN GEÇME!