KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 11:32

KYK burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler merakla sonuçları bekliyorlar. KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredisine başvuran ihtiyaç sahibi öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Uzun bir süre önce başvurular bitti fakat sonuçlar hale açıklanmadı.

Türkiye’de lisans eğitim alan öğrencilerin, eğitim yaşamları boyunca burs/kredi ve yurt desteği ile çok daha rahat ve yüksek konforda bir eğitim görebilmeleri amaçlanıyor. Gençlik ve spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs/kredi ve yurt hizmetleri ile üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamlarını daha yüksek konforda geçirebilmeleri konusunda destek sağlanabiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları konaklama konusunda da son derece ekonomik bir çözümden yararlanabilmesini sağlayabilmek amacı ile yurt hizmetleri de sunuluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KYK KREDİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 996.312’si öğrenim kredisi, 353.722 ‘si burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.
Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı

KYK BURS VE KREDİ İÇİN NOTERE GİTMEK GEREKLİ Mİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği anımsatarak, burs almaya hak kazanan öğrencilerin bundan sonra notere giderek taahhütnameyi tasdik ettirmelerinin gerekmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu düzenlemeyle senet olayının kalktığını ifade eden Kaymakcan, vatandaşın notere ücret ödemesine gerek kalmadığını ifade etti.

Daha önceki uygulamayı anlatan Kaymakcan, öğrenim kredisi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin eskiden notere gittiğini, ücret ödeyerek buradan taahhütnameyi aldığını belirtti. Kaymakcan, ''Öğrenciler bu külfetten kurtulmuş oldu'' dedi.

Öğrenci tarafından taahhütnamenin öğrenci tarafından elden kuruma veya bölgelerdeki yurtlara iletildiğini hatırlatan Kaymakcan, ''Bize gelen senetler sistemde taranıyor, ondan sonra öğrencinin hesabı açılıyordu'' diye konuştu.