KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 12:14

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler merakla sonuçları bekliyorlar. Öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin özellikle ikamet ettiği kent dışında okumaları durumunda ekonomik konaklama fırsatına sahip olmasını sağlamakta olan yurt hizmetleri için devletin belirledikleri yurt binalarına ilişkin başvurular KYK’ya yapılıyor.

KYK tarafından belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilerin hak kazanmakta oldukları yurt hizmetlerine ilişkin başvuru sonuçlarını internet üzerinden yurt sorgulama işlem öğrenebilme imkanı bulunuyor.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLA
KYK KREDİ SORGULAMA İÇİN TIKLA

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak


ÖDEMELER NE ZAMAN YAPLICAK?
Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 996.312’si öğrenim kredisi, 353.722 ‘si burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

Haberin Devamı

Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek. (kyk)

Haberle ilgili daha fazlası: