KYK sonuçları açıklandı mı? İşte KYK burs başvuru sonuçlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

KYK sonuçları açıklandı mı İşte KYK burs başvuru sonuçlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 08:10

KYK sonuçları için gözler Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesinde! Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuruları 12 Ekim'de sona ermiş, kurum müdürü Sinan Aksu 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan ve talep eden öğrencilere kredi vereceklerini duyurmuştu. Ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmaması merak uyandırdı. Peki KYK sonuçları ne zaman açıklanır? İşte süre hakkında son durum!

Haberin Devamı

KYK burs başvuru sonuçları için bekleyiş sürerken Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sinan Aksu'nun konu hakkındaki açıklamaları heyecan yarattı. Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sinan Aksu konu hakkında açıklamalarda bulunmuş fakat, KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda net tarih verilmemişti. İlk etapta 100 bin öğrencinin faydalanacağı KYK bursu ve geriye kalan öğrencilere de kredi verileceği açıklandı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Genel Müdür Sinan Aksu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, süreçte sona geldiklerini belirtirken net bir tarih vermekten kaçındı. Aksu ise kapatılan üniversitelerden dolayı sonuçlarda gecikme olduğunu dile getirirdi ve “Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz." dedi. Peki sonuçların ne zaman açıklanması bekleniyor? Bu yıl öğrenciler ne kadar KYK bursu alacak? Tüm merak edilenler haberimizde!

Haberin Devamı

SONUÇLAR EN YAKIN HANGİ TARİHTE AÇIKLANIR?

Geçmiş yıllara bakıldığında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sonuçları iki hafta içerisinde açıkladığı görülmektedir. Bu yıl ise DGS nedeniyle sonuçların en erken Kasım’ın ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Ancak tarafların da belirttiği gibi KYK sonuçları için net bir tarih yok.

KYK BURS BAŞVURULARI AÇIKLANDIĞINDA BU ADRESTE OLACAK

BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

'E-Devlet' üzerinden veya 'kyk.gsb.gov.tr' internet sitesinden başvuru yapılan KYK ile ilgili merak edilen bir diğer soru da burs ücretlerinin ne kadar olacağı. Geçen sene 320 Türk Lirası olan burslara bu sene 80 Türk Lirası zam geldi ve öğrencilerin alacağı ücret 400 Lira oldu.

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK burs sonuçları, Kredi Yurtlar Kurumu’nun resmi sitesi üzerinden ve e devlet sisteminden görülebilmektedir. Adaylar sisteme TC kimlik ve kimlik bilgilerini girerek öğrenim kredisi veya burs alıp almadıklarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ FARKI

Öğrenim Kredisi öğrencilere eğitim gördükleri süre boyunca verilen ancak eğitim süresi bittikten sonra taksitli olarak geri alınan borç paradır. Başbakanlık Bursu olarak da geçen KYK bursları ise karşılıksız olarak verilen ücretlerdir.

İLK KEZ BURS ALACAKLARIN YAPMASI GEREKENLER

İlk kez Burs veya öğrenim kredisi başvurusunda bulunacak öğrencilerden öncelik belgesi talep edilmektedir. Kredi veya burs alabilmek için beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!