KYK burs sonuçları sorgulama sayfası... KYK burs ücretleri ne zaman yatacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs sonuçları sorgulama sayfası... KYK burs ücretleri ne zaman yatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:07

KYK burs ve kredi sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvuruları ardından farklı araştırmalar başladı. KYK bursları ne zaman yatacak? 2017-2018 KYK burs ve kredi ücreti ne kadar? İşte detaylar!

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi sonuçları 16 Kasım Perşembe günü açıklandı. 24 Ekim'den bu yana sonuçları bekleyen üniversite öğrencileri, kişisel bilgileri ile KYK sonuçlarını görüntüleyip burs veya kredi sorgulaması yapabiliyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte ise ödeme tarihi gündeme geldi. Peki KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte detaylar!

KYK burs sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. 2017-2018 döneminde aylık 425 TL burs almak için başvuruda bulunan öğrencilerin erişimine açılan KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. Sonuçların ardından burs almaya hak kazanan öğrenciler, taahhütname onayı işlemine geçecek, burs alma hakkını elde edemeyen öğrenciler ise öğrenim kredisi için değerlendirmede bulunacak. 

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvurularına ilişkin sonuçlar açıklandı.

KYK BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

İLK ÖDEME İKİ AYLIK OLARAK KASIMDA YAPILACAK

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

TAAHHÜTNNAME NEDİR?

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

BURS VE KREDİ MİKTARLARI NE KADAR OLDU?

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1.275 lira olarak ödeniyor.

Haberin Devamı

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!