Kuzka’nın ABD-kanada Çalışma Ziyareti Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kuzka’nın ABD-kanada Çalışma Ziyareti Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 13:37

KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) TARAFINDAN 10-17 HAZİRAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE KANADA’YI KAPSAYAN ÇALIŞMA ZİYARETİ TAMAMLANDI.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 10-17 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı kapsayan çalışma ziyareti tamamlandı.
Yönetim Kurulu Başkanlığını Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın yaptığı KUZKA heyeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.
Ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve ilgili ajans personeli katıldı.
KUZKA heyeti Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde ilk olarak T.C. Şikago Başkonsolosu Ramis Şen’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkonsolos Şen, heyete genelde ABD ve özelde Şikago kentini de içine alan Illinois eyaletleri profili, iş ortamı ve ikili ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Ziyarette ayrıca Ticaret Müşavirliği Uzman personeli tarafından bölge iş ortamını tanıtan bir sunum yapıldı.
Resmi görüşmelerine Chicago(Şikago) Ticaret Odası ile devam eden heyet, oda yöneticilerinden Şikago’daki iş imkânları ile ilgili bilgiler alırken, TR82 Bölgesi yatırım ortamı hakkında da oda yetkililerini bilgilendirdi. Toplantıda işbirliği yapılabilecek alanlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulurken; ortak çalışmalar yapma konusunda bir yol haritası çizildi.
İKİNCİ DURAK KANADA
ABD’deki resmi görüşmelerini tamamlayan KUZKA heyeti temaslarına Kanada ile devam etti. Heyet Toronto’da ilk olarak T.C. Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkonsolos Güney tarafından Kanada, Ontario Eyaleti ve Toronto kenti profili, iş ve yatırım ortamı hakkında heyete bilgi verildi ve Ticaret Ateşesi Mehmet Tan tarafından Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi ve yatırımcıların Türkiye’ye bakışına ilişkin bilgiler sunuldu.
KUZKA heyeti Toronto’daki resmi ziyaretleri kapsamında daha sonra sırasıyla Ryerson Üniversitesi Teknoloji Kuluçka Merkezi Digital Media Zone (DMZ), SNC-LAVALIN CANDU Nükleer Enerji şirketi ve Ontario Ticaret Odası’na ziyaretlerde bulundu.
Kanada’nın en büyük teknolojik girişim kuluçka merkezi özelliğindeki DMZ ziyaretinde Başkan Yardımcısı Dr. Mohamed Lachemı tarafından karşılanan heyete, kuluçka merkezi yapısı ve çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Kuluçka merkezi ile başarıya ulaşan iki şirketin yöneticileri ise firmalarını ve faaliyetlerini tanıttı.
CANDU kompleksine yapılan ziyaret sırasında nükleer enerji ve nükleer Santraller ile ilgili yeni trendler ve nükleer sanayinde ulaşılan son teknolojik gelişmeler hakkında heyete geniş bir bilgilendirme yapıldı.
Heyet, çalışma ziyaretinin son gününde ise 180 ticaret odasını şemsiyesi altında bulunduran ve Kanada toplam ticaret hacminin %20’sini gerçekleştiren Ontario Eyalet Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ticaret Odası Başkanı Allan O’Dette tarafından ağırlanan heyete, Ontario eyaleti ekonomik yapısı, Türkiye ile ikili ilişkiler ve beklentiler konusunda bilgiler verildi.
Yurtdışı çalışma ziyaretini tamamlayan heyet Türkiye’ye döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!