Kuzey'den Güney'e kaçan bir sığınmacıdan şoke eden tahmin: Kim Jong Un'a suikast olabilir

Güncelleme Tarihi:

Kuzeyden Güneye kaçan bir sığınmacıdan şoke eden tahmin: Kim Jong Una suikast olabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 17:30

Kuzey Kore'den kaçıp Güney Kore'ye sığınan eski bir üst düzey yönetici, CNN'e verdiği mülakatta, "Devlet Başkanı Kim Jong Un'un günlerinin sayılı olduğu" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Haberde, hâlâ Kuzey Kore'de bulunan ailesinin hayatını tehlikeye atmamak için adı açıklanmadığı belirtilen şahsa, Güney Kore'yle bağlantılı çalışan üniversite araştırmacıları aracılığıyla ulaşıldığı kaydedildi.

Başkent Pyongyang'da seçkinler arasında olduğu ve bir yıldır "özgür dünya"da bulunduğu vurgulanan sığınmacı, Kim Jong Un rejimini "Kuzey Kore diktatörleri arasında en istikrarsızı" olarak tanımladı ve "ömrünün çok kısa olacağı" öngörüsünde bulundu.

BAŞLARDA ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTI AMA...

Kim Jong Un'un babası öldükten sonra göreve geldiğinde başlarda elinden gelenin en iyisini yaptığı aktaran adam, Kuzey Kore liderinin gerçek yüzünü ülkenin "en güvenilir ikinci adamı" olarak çıkan amcası Jang Song Thaek'i infaz ederek gösterdiğini söyledi.

Kuzeyden Güneye kaçan bir sığınmacıdan şoke eden tahmin: Kim Jong Una suikast olabilir

Kim Jong Un'un amcası Jang Song Thake'in geçen rejime ihanet ettiği gerekçesiyle idam edildiği iddia edilmişti.

Babasının da birçok insanı hapse attığını, açlıktan ölmeye mahkûm ettiğini aktaran şahıs, "Fakat o öfkesini kendi yakın çevresine yöneltmeyi tercih etmedi" dedi.

Kim Jong Un'un çevresindekilerin güvenlerinin ve sadakatlerinin azaldığını söyleyen eski yönetici, infazların ardından Pyongyang'taki elitler arasında bir değişim olduğunu ve her geçen gün korkunun arttığını söyledi.

YAKIN ÇEVRESİNDEN BİRİ SUİKAST YAPABİLİR

Seul Üniversitesi Barış ve Birleşme Çalışmaları Enstitüsü'nden Chang Yong Seok da her geçen yıl Kim Jong Un'a desteğin azaldığını söyledi.

Güney'e sığınan eski yönetici, "Kesinlikle söyleyebilirim ki Kuzey Kore rejimi 10 yıl içerisinde yıkılacak" derken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetkililer arasında her zaman bir korku var. Hedef olabilirler. Halkın da bir lider olarak ona olan güveni azalmaya devam ediyor. Yakın çevresinden biri diktatöre suikast düzenleyebilir. Kuzey Kore Jim Jong Un hayattayken yıkılmayacak. Ancak dış bir gün tarafından devrildiğinde bir açılım ya da reform bekleyebiliriz. O yaşadığı sürece Kuzey Kore yıkılmayacak."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!