Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Koreden yeni füze denemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 12:19

Kuzey Kore'nin yeni bir kısa menzilli füze denemesi yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Pyongyang'ın ülkenin doğu sahili yakınlarından kısa menzilli bir füze fırlattığı belirtildi.

Açıklamada, yerden havaya atılan füzenin, Kuzey'in doğu sahili açıklarında denize düştüğü kaydedildi.

Pyongyang yönetimi, Güney Kore ve ABD'nin geçen ay bölgede başlattığı ve nisan ayı sonuna kadar sürecek geniş kapsamlı ortak tatbikatına tepki olarak füze denemeleri yapıyor. Tatbikatı ülkesinin işgalinin provası olarak algılıyor Kuzey Kore, sene başında nükleer deneme yapmış ve uzun menzilli roket fırlatmıştı. 

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı. BMGK, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını kısa bir süre önce oy birliğiyle kabul etmişti.

Haberin Devamı

Pyongyang yönetimi, Güney Kore ve ABD'nin geçen ay bölgede başlattığı geniş kapsamlı ortak tatbikata sert tepki göstererek, Washington ile Seul hükümetlerine karşı nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!