Kuzey Irak'a hava harekâtı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Iraka hava harekâtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 12:20

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki PKK terör örgütüne ait hedeflere hava harekâtı düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda Avaşin - Basyan bölgesindeki kampların vurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ve Şırnak merkezde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar başladıktan sonra örgütün Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik altıncı hava harekatını dün gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ 24 Mart 2016 tarihinde saat 16.00 – 16.30 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak kuzeyinde bulunan Avaşin/Basyan bölgesindeki hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) F-16 ve F-4 2020 tipi 6 savaş savaş uçağı ile hava harekatı düzenlenmiş; tespit edilen hedefler tam isabetle imha edilmiştir denildi.

K.IRAK’TA HAREKETLİLİK VAR

Kuzey Irak’a yönelik hava harekatlarının son dönemde artması, PKK’nın Yüksekova ve Nusaybin’deki operasyonlarda sıkışan militanlarına destek sağlamak için dağ kadrosundan militan ve mühimmat gönderme istihbaratlarının yoğunlaşmasından kaynaklanıyor. Yetkililer, örgüt içinden ve yerel kaynaklardan Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızma girişimleri yapılacağına dair sık istihbaratlar geldiğini, yapılan keşif uçuşlarının da istihbaratları doğruladığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!