Kuyumcuya 'meşru müdafaa'dan beraat

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcuya meşru müdafaadan beraat
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 13:25

BAHÇELİEVLER'de 2 yıl önce kuyumcu dükkanına giren ve kendisini sopayla darp eden Coşkun Çelik'i ruhsatlı silahıyla ateş öldüren işyeri sahibi İbrahim K.Y., meşru müdafaa sınırları içinde hareket ettiği gerekçesiyle beraatine karar verildi. Sanık İbrahim K.Y. ilk duruşmada olay gününü anlatarak, "Kendimi korumak amacıyla hareket ettim" demişti.

Haberin Devamı

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı tutuksuz sanık İbrahim K.Y. (49) ve taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı Sinan Coşar esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Coşar'ın açıkladığı mütalaaya göre olay şöyle oldu: Bahçelievler'de kuyumculuk işi yapan sanık İbrahim K.Y.'nin dükkanına 28 yaşındaki Coşkun Çelik, 4 Aralık 2015 tarihinde sabah saat 10.53'de geldi. Çelik'in bir elinde poşet, diğer elinde ise bir şeye sarılı vaziyette olan sopa ile gelerek çeyrek altın almak istediğini söyledi. Sanık İbrahim K.Y. kasayı açmadığını Çelik'in beklemesini istedi. Bir süre sonra Çelik kredi kartı ile ödeme yapacağını belirtti. Pos cihazı kredi kartının yetersiz olduğu yönünde uyarı vermesi üzerine Çelik, sanık İbrahim K.Y'ye 'Bir daha dene' dedi. Sanık İbrahim K.Y. her deneme sırasında Çelik'in girdiği şifreyi görmemek amacıyla başını başka yöne çevirdi. Çelik'in üçüncü deneme sonrası elindeki sopa ile sanık İbrahim K.Y.'nin yüzüne doğru vurmaya başladı. Sanık İbrahim K.Y.'nin darbeler üzerine bankonun arkasına doğru çöktü. Çelik, İbrahim K.Y.'nin yanına gelerek elindeki sopa ile vurmaya devam etti. Sanık İbrahim K.Y., saldırı sürdüğü sırada belinden silahı çıkarttı ve Çelik'e ateş etti., imdat butonuna basarak polis çağırdı. Coşkun Çelik kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Darp nedeniyle yaralanan İbrahim K.Y. de tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

SAVCI MEŞRU MÜDAAFA DEDİ

Sanık İbrahim K.Y'nin maktulün sopa darbeleriyle ağır şekilde yaralanması sonucu kendisine yönelik gerçekleşen ve tekrarı muhakkak olan haksız saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu olduğu mütalaada belirtildi. Mütalaada, sanık İbrahim K.Y.'nin ruhsatlı silahı ile maktüle ateş etmek suretiyle ölümüne sebebiyet vererek meşru müdaafa sınırları içinde kasten insan öldürme suçunu işlediği vurgulandı. Mütalaada sanık İbrahim K.Y.'nin beraati talep edildi.

SANIK: SUÇSUZUM BERAATİMİ İSTİYORUM

Sanık avukatı Ali Abdullah Erinan da, müvekkilinin kendisine ve malına karşı yapılan saldırıyı defetmek için meşru müdaafa sınırları içinde eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, beraatini istedi. Son sözü sorulan sanık İbrahim K.Y de "Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

MAHKEME HEYETİ BERAATİNE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, her ne kadar sanık İbrahim K.Y. hakkında "kasten öldürme" suçundan dolayı cezalandırılması talep edildiği ancak sanığın eyleminin meşru savunma sınırı içinde kaldığından beraatine karar verdi. Sanık İbrahim K.Y., ilk duruşmada verdiği ifadesinde olay gününü anlatarak " Kendimi koruma amacıyla hareket ettim“ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!