Kuyumcu dolandırıcılığında ilginç yöntem

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcu dolandırıcılığında ilginç yöntem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 11:54

Kuyumcu dolandırıcılığında ilginç yöntem

Haberin Devamı

Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT(Ağrı), (DHA)- AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kuyumculuk yapan 41 yaşındaki Nevzat İnanç, ilginç bir yöntemle dolandırıldı. Yaklaşık 10 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen İnanç, "Kendimi çok uyanık zannederdim" dedi.
Olay 3 Mayıs günü saat 08.30 sıralarında Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki kuyumcu dükkanında meydana geldi. Müşteri gibi işyerine gelen dolandırıcı, kendisini karşı mağaza sahiplerinin kardeşi olduğunu ve yıllardır kent dışında yaşadığını söyleyerek tanıttı. Düğünleri olduğunu söyleyerek iki bilezik tarttırdı. Bilezikler 5 bin 300 lira tutunca dolandırıcı cebinden 5 bin 100 lira çıkardı, "200 lira eksik kerdeşimin dükkanından alıp geleyim" dedi. Kuyumcu Nevzat İnanç, hem komşusu, hem de misafir geldiği için bunun sorun olmayacağını, uygun zamanda parayı bırakabileceğini söyledi. Kuyumcunun güvenini kazanan dolandırıcı bunun üzerine bir de 10 bin lira değerinde set aldı. Altınlarla birlikte kuyumcudan çıkıp, karşıdaki mağazaya doğru giden dolandırıcı gelmeyince mağaza sahibini arayan İnanç, "Düğününüz varmış Allah hayırlı etsin" dedi. Mağaza sahibininin, "Ne düğünü öyle bir şey yok" demesi üzerine dolandırıldığını anladı.
Hemen 155 polis imdatı arayarak şikayette bulunan Nevzat İnan işyerine gelen polislere güvenlik kamera görüntülerini izletti. Zanlıyı teşhis eden polis dolandırıcıyı 5 Mayıs günü memleketi Batman'da gözaltına aldı. Mahkeme Mehmet Kurşun'u, denetimli serbestlik koşulu ile serbest bıraktı. Kuyumcu Nevzat İnanç, yıllardır bu mesleği yaptığını belirterek, şöyle dedi:
"Bugüne kadar bir küpe bile kaptırmamışımdır. Karşı mağazanın kardeşleri çok. Onlardan biri sandım. İki bilezik tarttım. 200 lirası eksik çıktı. ‘Karşıdan alıp geleyim' dedi. Mağazının sahipleri hem uzaktan akrabam,  hem de esnaf arkadaşımız. Kendisine, 'sonra bırakırsın' dedim. Bilezikleri alıp oturunca bir çay söyledim. Bu sırada, 'Bana bir set de tartar mısın?’ Dedi. Ben de tarttığım bir set 15 bin lira tuttu. ’Yok bu bize fazla gelir’ diyerek onu bıraktı, 10 bin lira değerindeki seti aldı. 'Paranı getireyim' diyerek mağazaya doğru gitti. Ama aradan yaklaşık 2 saat geçince mağazanın sahibini telefonla aradım. Düğünlerinin olduğunu ve hayırlı olması temennisinde bulundum. 'Öyle bir şey yok' deyince hemen polisi arayıp yardım istedim. Bu adam yakalanmazsa çok kişinin canı yakar. Bu kadar yıldır bu işi yapıyorum bir kere olsun başıma böyle bir şey gelmedi. Hayretler içindeyim. Bu adam bu kadar bilgiyi nasıl öğrenmiş. Kendimi çok uyanık zannederdim. Öyle bir dolandırıldim ki ağzım açıkta kaldı."

FOTOĞRFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!