Kuveytli işadamı, Suriyeli yetim çocuklara 50’şer dolar dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Kuveytli işadamı, Suriyeli yetim çocuklara 50’şer dolar dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 17:27

ULUSLARARASI İslami Hayır Derneği Başkanı Kuveytli işadamı Bedir Şeyci, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaşayan Suriyeli yetim çocuklar için düzenlenen moral gününe katıldı. Şeyci, etkinlikte yaklaşık 300 yetim çocuğa 50’şer dolar harçlık dağıttı.

Haberin Devamı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın desteğiyle Uluslararası İslami Hayır Derneği, Khaten Yetimler Derneği, Said Hayır Derneği tarafından bir düğün salonunda düzenlenen moral gününe babaları ölmüş Suriyeli yetim çocuklar ve anneleri katıldı. Etkinlikte konuşan Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, dernek olarak ilk günden bu yana Suriyelilerin sıkıntılarına çözüm bulmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Uluslararası İslami Hayır Derneği Başkanı Kuveytli işadamı Bedir Şeyci ise iç savaş nedeniyle babalarını kaybetmiş çocuklara sahip çıktıklarını söyleyerek, onları mutlu görmekten memnun olduklarını ifade etti. Şeyci ayrıca, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’da bulunan yaklaşık 1000 yetim çocuğa aylık maaş bağlayarak sevindirdiklerini söyledi. Konuşmanın ardından Bedir Şeyci, etkinliğe katılan yaklaşık 300 çocuğa 50’şer dolar ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Konuşmaların ardından Suriyeli yetim çocuklar için kendileri için düzenlenen etkinlikte koro halinde şarkılar söyleyip kendileri için yere serilen bez üzerine pastel boyalarla resim yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!