Kütüphanenin kaloriferini kadın müdür yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Kütüphanenin kaloriferini kadın müdür yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 11:10

Kütüphanenin kaloriferini kadın müdür yakıyor

Haberin Devamı

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA) - BALIKEKSİR'in Ayvalık ilçesi'nde açılan kalorifer ateşçiliği kursunu başarıyla tamamlayan Ayşegül Öncel Şahin (48), 4 yıldır müdürü olduğu Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi'nin kaloriferlerini kendisi yakıyor.
Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi'nin 'Sıvı yakıt kalorifer ateşçiliği' kursu tamamlandı. Kursun önceki yıllardan farkı ise bu yıl içlerinde bir kadın kursiyerin de bulunmasıydı. Cumartesi ve Pazar günleri dörder saat olmak üzere toplam 32 saat süren kurs, bu yıl 21 kişiyle başladı, ancak kursu 9 kişi tamamladı. Kursu tamamlayarak belgesini alanlar arasında Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin de yer aldı. Adnan Çakıroğlu'nun eğitmenliğinde düzenlenen kursa hafta sonlarından feragat ederek katılan Müdür Şahin'i eşi turist rehberi Ahmet Şahin de yalnız bırakmadı.
KAZAN TEMİZLEDİ, PARÇALARI SÖKÜP TAKMAYI ÖĞRENDİ
4 hafta teorik eğitimin ardından kalorifer dairesinde uygulamalara katılan Aygül Öncel Şahin, kütüphanesinin kalorifer dairesinde de gerçekleştirilen uygulamalar sırasında 3 saat süreyle kazan temizliği bile yaptı. Kazanı ateşlemeyi sağlayan parçaları tek tek sökmeyi, temizlemeyi ve tekrar takmayı öğrenen Şahin, iş güvenliği açısından gerekli tüm detayları öğrenerek kütüphane kaloriferlerini yakmaya başladı.
Kursa, kütüphane personelini ve kitap okumaya gelenleri soğukta bırakmamak için 'İş başa düştü' diyerek başladığı belirtilen Müdür Şahin, her sabah erkenden binaya geldiğinde ilk iş olarak kaloriferleri yakıyor. Mesleki Eğitim Merkezi'nin, bugüne kadar 276 kursiyer için 12 katı yakıt kalorifer ateşçiliği kursu düzenlediği belirtildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!