Kütüphaneler hayatın parçasıdır

Güncelleme Tarihi:

Kütüphaneler hayatın parçasıdır
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 13:18

Kütüphaneler hayatın parçasıdır

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanko Üniversitesi Kütüphane Müdürü Serap Ağca, kütüphanelerin ilk çağlardan itibaren hayatın bir parçası haline gelen kurumlar olduğunu söyledi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla açıklama yapan Ağca, ülkemizde, her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak kutlandığını anımsatarak, "Bu yıl 28 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 52. Kütüphane Haftası'nın teması, 'Küresel Anlayış ve Kütüphaneler' olarak belirlendi" dedi.

'Önceleri kısıtlı imkanları olan kütüphaneler, çağımızın getirdiği teknolojik yeniliklere entegre olmuş, bilgiye erişmek isteyenlere her türlü kolaylığı sağlar hale gelmiştir' diyen Ağca, kütüphanelerin ayrıca kültürlerarası etkileşimin başlıca sağlayıcılarından biri olduğunun altını çizdi. Kütüphanelerin çok kültürlü anlayışa dayanan hizmetler geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Ağca, “Küresel toplumumuzun her bir üyesi kütüphane ve bilgi hizmetlerinin tüm alanlarına erişim hakkına sahiptir" diye konuştu.

UNESCO'nun 2016 yılını 'Küresel Anlayış Yılı' ilan etmesiyle birlikte kütüphanelerin de küresel anlayışın bir parçası olduklarını vurgulamak istediklerini kaydeden Ağca, "Sanko Üniversitesi olarak bu haftayı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Herkese kitaplı ve kütüphaneli bir yaşam diliyor ve herkesin Kütüphane Haftasını kutluyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!