Kütüphaneler dijital ortama taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Kütüphaneler dijital ortama taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 14:34

Kütüphaneler dijital ortama taşınıyor

Haberin Devamı

Kütüphaneler dijital ortama taşınıyor

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nde, Adem Aydın ve arkadaşları kitap takasını sağlayan "Kitap Dostum" mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Adem Aydın, Emre Çeliksoy, Bahtiyar Adıgüzel, Adil Gökay Taflan, İbrahim Babayiğit, Fırat Kırımcı ve Eftal Kara'nın bir araya gelerek oluşturduğu Kitap Dostum Mobil Uygulaması, İOS ve Android marketlerde yayınlandı. Kitap alanında yeni bir girişim olan Kitap Dostum hem kitapseverlerin kütüphanelerini dijital ortama taşımasına aracılık ediyor, hem de kitapseverlere ücretsiz kitap takası yapma şansı tanıyor. 'Paylaşmak Güzeldir' mottosuyla kitap paylaşımını ve kitap okuma konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Kitap Dostum Mobil Uygulaması, Türkiye'nin kitap odaklı sosyal ağı olmayı hedefliyor.

Tematik bir sosyal okuma ağı olan "Kitap Dostum" mobil uygulamasında kullanıcılar benzer zevklere sahip olduğu kullanıcılarla tanışacak ve birbirinden güzel kitap önerileri alabilecekler. Uygulama sayesinde kitap severler, üyelik zorunluluğu olmadan bir tık mesafesi uzaklığındaki 'Ücretsiz Kitap Asistanı' ile almak istedikleri bir kitabı 275 binden fazla kitap datası arasından anında sorgulayabilecek. Kitapseverler, ayrıca Kitap Dostum Kütüphanesi'nde bulunan popüler ve yeni çıkmış binlerce kitaba kargo maliyeti ödemeden ücretsiz olarak, takas yolu ile sahip olurken, online kişisel kütüphanelerinde, okumak istedikleri, takas etmek istedikleri kitapların beğendiği yazar ve ilgi duyduğu yayınevlerinin listelerini oluşturabilecek. Anlık mesajlaşma özelliği sayesinde kitap dostları birbirleri ile kitap, yazar veya yayınevleri hakkında görüşlerini paylaşabilecek.

Kitap Dostum mobil uygulamasını Kocaeli'nde hayata geçirmenin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kitap Dostum Platformu kurucularından Adem Aydın, "Kitap Dostum Platformu'nu kitaba gönül vermiş 7 kişilik bir arkadaş grubuyla hayata geçirdik. Türkiye'nin en çok kitap okunan şehirlerinden biri olan Kocaeli'nden bu projeyi tüm Türkiye'ye sunduğumuz için oldukça gururluyuz. Kitap Dostum mobil uygulamasıyla Kocaeli'ndeki kitap aşkını tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Kitap Dostum Platformu'nu hayata geçirirken sosyal sorumluluk projesi refleksiyle hareket ettik. Orta ve uzun vadede Türkiye'de kitap okuma farkındalığını artırmayı hedefliyoruz" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!