Kütüphanede Türk el sanatları eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kütüphanede Türk el sanatları eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 10:58

Kütüphanede Türk el sanatları eğitimi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Halk Kütüphanesi'nde, haftanın iki günü ilkokul öğrencilerine geleneksel Türk el sanatları eğitimi verilmeye başlandı. Bu kapsamda, iki, üç ve dördücü sınıf öğrencileri kat'ı sanatı ile kartpostal yaptı, halı motiflerinin hikayelerini öğrenip, dinledikleri masallardan kendi motiflerini üretti.
Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi, okurlarına yönelik hizmetlerini yeni yayınlar ve modern okuma ortamı sunmaktan bir adım öteye taşıyarak yaşam boyu öğretime destek amacıyla farklı bir etkinlik başlattı. Kütüphane okurlarından, 'Çocuklarla Doludizgin' isimli kitabın yazarı, sanat danışmanı Aynur Albayrak yönetiminde, unutulmaya yüz tutan geleneksel Türk el sanatları hakkında ilçedeki öğrencilere uygulamalı eğitim verilmeye başlandı.
HALI MOTİFİ ÇİZİP, KARTPOSTAL HAZIRLADILAR
Etkinlik kapsamında Atatürk, Kıvanç Sarlıcalı ve Sakarya İlkokullarının iki, üç ve dördücü sınıf öğrencilerine, halılarda kullanılan motiflerin hikayeleri anlatılarak, okunan bir masalın ardından çocuklardan hayal dünyalarında yarattıkları halı motifini çizmeleri istendi. Geri dönüşümü kullanarak atık malzemelerden yeni ürünler tasarlayan öğrenciler, cam altı boyama tekniğini öğrendi, kat'ı sanatı ile ailelerine, arkadaşlarına ilginç kartpostallar hazırladı.
Kütüphanedeki, Türk motif sanatları, halıdaki masal, eko-sanat, kat'ı sanatı ve cam altı boyama sanatı konusundaki eğitimlerin haftanın iki günü devam edeceği bildirildi.
"GÜZEL ŞEYLER BULAŞICI OLMALI"
Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin, "Üyemiz Aynur Albayrak, geleneksel Türk sanatları üzerine okullarda çocuklara eğitim verdiğini söyledi. Kendisine kütüphanede çocuklara bu eğitimleri vermesini önerdiğimde bir program oluşturduk. Geçtiğimiz hafta salı gününden itibaren eğitim çalışması başladı. Çalışmalar sonrasında çocuklara katılım belgesi verdik. Katılım belgelerini almak çocuklarda ayrı bir heyecan yarattı. Güzel şeyler bulaşıcı olmalı ve öyle olduğunu görüyoruz. Bu çalışmalar ilçemizdeki öğretmenler ve veliler tarafından talep gördü. Yoğun bir talep alıyoruz ve haftada iki gün bu etkinliklerimizi planladık" dedi.
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!