Kütüphane Haftası'na özel kutlama

Güncelleme Tarihi:

Kütüphane Haftasına özel kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 13:25

Kütüphane Haftası'na özel kutlama

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çocuk Korosu, 53'üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla konser verdi. Etkinlikler kapsamında Doğan Hızlan Kütüphanesi'nden en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Doğan Hızlan Kütüphanesi, 53'üncü Kütüphane Haftası'nı birbirinden renkli etkinliklerle kutluyor. Kütüphane Haftası'nın AKM Perge Salonu'nda gerçekleşen açılış kutlamasında İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çocuk Korosu konser verdi.

BU SENENİN EN ÇOK KİTAP OKUYANLARI ÖDÜL ALDI

Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin 7-14 yaş arası en çok kitap okuyan ilk üç üyesi kutlamalarının açılış programında ödüllendirildi. 135 kitapla Rıza Kayra Gümüş birinci, 101 kitapla Tolga Recep Kalaycı ikinci, 82 kitapla Salih Erdem Koçak da üçüncü oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, en çok kitap okuyan çocukları tebrik ederek ödüllerini verdi.

BU YIL ANA TEMA 'ÇOCUK VE KİTAP'

Açılış programında konuşan Zülfü Çelik ise "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin kültürel hayatına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. Özellikle çocuklarımız için çok sayıda proje ve etkinlik yürütüyoruz. Doğan Hızlan Kütüphanemiz de, merkez kütüphane olarak her yıl farklı içerikte Kütüphane Haftası etkinlikleri hazırlanması rolünü üstleniyor. Bu yılki etkinliklerimizde tema olarak 'Çocuk ve Kitap' konusunu seçtik" dedi.

ÇOCUK KOROSU MEST ETTİ

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çocuk Korosu da kutlama kapsamında Dr. Ahter Destan yönetiminde konser verdi. Koro, 'Annemize Türkü', '23 Nisan', 'İnatçı Keçi', 'Müzik Bizimle' gibi çocuk şarkıları seslendirdi. Çocuk koristlere de sürpriz hediyeleri verildi.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK

Bu yıl 27- 31 Mart tarihleri arasında kutlanan 53'üncü Kütüphane Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek. 31 Mart tarihine kadar 'Dostum Kitap' konulu karma sergi Yenimahalle Kültür Merkezi'nde minik ziyaretçilerini bekliyor. 28- 30 Mart tarihleri arasında Doğan Hızlan Kütüphanesi'nde de oryantasyon gerçekleştirilecek. Kapanış programı ise 31 Mart'ta saat 10.30'da, AKBEM drama öğrencilerinin Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği 'Kütüphanedeyiz Sahne Gösterisi' ile sona erecek.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!