Kutu oyunun top 5’i

Güncelleme Tarihi:

Kutu oyunun top 5’i
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Evde aile veya dostlarla geçirilecek yılbaşı gecesinin en önemli ekipmanlarından biri kutu oyunlar. Herkesin aynı masanın etrafında, birarada eğlenmesini sağlıyorlar. Klasikleşen tombala ilk akla gelen olsa da artık pek çok çeşit var.

Dileyen genel kültürünü, dileyen pratik zekasını, dileyen talihini yarıştırabiliyor. Kutu oyun satan belli başlı zincir mağazalara en çok hangileri satıyor diye sorduk, ortaya top 5 çıktı.

SCRABBLE

Beyin jimnastiği yapacaklara
/images/100/0x0/55eae83ff018fbb8f89e56e8

En tanınmış kelime oyunu. Amaç; torbadan çektiğiniz bütün harflerle uzun, anlamlı kelimeler oluşturmak. Her oynadığınızda beyin jimnastiği yapmış oluyorsunuz. Bütün harfler kullanıldığında en yüksek puanı alan oyuncu oyunu kazanıyor. 10 yaş ve üzeri için. En az iki, en fazla dört oyuncu ile oynanıyor. Fiyatı 38-50 YTL arasında.

JENGA

Heyecan arayanlara

Eğlence, tempo, strateji ve heyecan barındıran bir oyun. Amaç kuleyi devirmeden tahta blokları çekerek kulenin en üstüne koymak. Kule yükseldikçe heyecan daha da artıyor. En ufak bir yanlış hareket oyunu kaybetmenize neden olabilir. Oynanması son derece kolay olan bu parti oyunu 8 yaş ve üzeri için. En az iki oyuncu ile oynanıyor. Fiyatı 35 YTL.

TABU XL

En az 4 kişilik gruplara

Tabu’nun yeni versiyonu Tabu XL, 12 yaş ve üzeri için. En az 4 kişiyle oynanıyor. Klasik Tabu, Tabu Çizgi, 15 Kelime ve Kuklalı Tabu olmak üzere 4 farklı oyun seçeneği sunuyor. Tabu XL’de kelimeleri klasik versiyonun yanı sıra çizerek, Tabu kuklasını kullanarak ya da en fazla 15 kelime ile anlatmaya çalışıyorsunuz. Fiyatı 46-59 YTL arasında değişiyor.

MONOPOLY

Para yönetimiyle ilgilenenlere

Dünyanın en çok oynanan kutu oyunu. Amaç; oyun alanında ilerlerken ev ve oteller alarak emlak imparatorluğu kurmak ve oyunu en zengin oyuncu olarak tamamlamak. Özellikle para yönetimi ve politikayla ilgilenenlerin çok keyif alacağı bir oyun. Sekiz yaş ve üzeri için. En az iki, en fazla sekiz oyuncu ile oynanıyor. Fiyatı 39-45 YTL arasında.

TRIVIAL PURSUIT

Bilgisine güvenenlere

Altı farklı kategoride tam 2 bin 400 farklı soru var. Kategorileri eğlence, coğrafya, tarih, bilim&doğa, sanat&edebiyat ve spor&hobi oluşturuyor. Bilgi dağarcığına güvenenler, gündemi yakından takip edenler, hafızası çok güçlü olanlar ya da güçlendirmek isteyenler için ideal. Amaç zar atarak oyun alanında ilerlerken geldiğiniz hanedeki kategori sorularını cevaplamak ve bu şekilde ilerlemeye devam ederek başlangıç noktasına geri dönmek. İsterseniz iki kişi, isterseniz takımlar halinde oynayabilirsiniz. 15 yaş ve üzeri için. En az 2, en fazla 36 oyuncu ile oynanıyor. Fiyatı 52-59 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!