KUTSO Meclisi Kaş'ta toplandı

Güncelleme Tarihi:

KUTSO Meclisi Kaşta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 11:21

KUTSO Meclisi Kaş'ta toplandı

Haberin Devamı

KAŞ, (DHA) - KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Meclis Toplantısı, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in de katılımıyla Kaş'ta yapıldı.

Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleşen toplantıda meclis gündemi öncesinde KUTSO tarafından Kaş'ta yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Toplantı öncesinde söz alan KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, göreve geldikleri ilk günden itibaren batı Antalya'yı bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Biz hiçbir zaman Kaş'ı Finike, Demre ve Kumluca'dan ayrı görmedik. Kaş, turizmden daha çok kazanmalı. Kaş ülkemiz turizmine öncülük etmiş önemli bir yerdir. Bölgemizin Kaş'tan turizm konusunda öğreneceği şey var. Coğrafi güzellikleri ve tesislerinin kalitesiyle Avrupa'daki emsallerinden geriye kalmayan Kaş maalesef fiyat olarak Avrupa'nın çok gerisinde kalmıştır. Burada izlenecek yol doğru bir turizm politikası ile turist sayısını arttırmak yerine elde edilen geliri arttırmak olmalıdır" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ova- Kınık bölgesinde batı Akdeniz'in en büyük Toptancı Hali'nin yapıldığını aktaran Başkan Günay, "Biz de KUTSO olarak Kaş Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu bölgede bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak için çalışma başlattık. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar ile yaptığımız konuşmada kendisi de bu konuda desteğini belirtti. İnanıyoruz ki bu iki büyük yatırımın oluşturacağı ekonomik güç kargo taşımacılığına uygun olarak planlanan hava alanının da yapılmasıyla Kaş ilçemizi tarımda yeni bir noktaya taşıyacaktır. Ayrıca kurulacak OSB de bölgede üretilen bal ve zeytinyağı gibi yöresel ürünler piyasa değeri kazanarak hem turizmde hem de ihracatta önemli bir ekonomik getiri yakalayacaktır" diye konuştu.
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, KUTSO meclisinin Kaş'ta düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını aktardı. 1970'lerde küçük pansiyonlarla başlayan Kaş turizminin zor dönemlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Kocaer, şöyle dedi:
"O yıllarda ilçemizde su ve elektrik yoktu. Az sayıda gelen turistlere hizmet verebilmek için çok zorluk çekiyorduk. Daha sonra su ve elektriğin gelmesiyle işlerimiz daha kolaylaştı. 1991 yılında Kınık beldemizde bir havalimanı temeli attık. Hükümet kurulamaması ve kurulan koalisyon hükümetlerinin çok kısa ömürlü olmasından dolayı bu havalimanından vazgeçmek zorunda kaldık. İnşallah yol ve havalimanı projelerinin hızla tamamlanmasının ardından Kaş turizmi yeni bir ivme kazanacak."
KUTSO'nun Kaş'ta yapmayı planladığı Gıda İhtisas OSB ve Ortak Sivil Toplum Kuruluşu hizmet binası projelerini anlatan KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül de Kaş Kaymakamlığı ve KUTSO tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan BAKA destekli Turizm İnternet Portalı projesini de anlattı. Ayrıca 7143 sayılı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun süresinin 31 Temmuz 2018'de dolacağını belirten Karagül, aidat borçları, vergi, SGK borcu, trafik cezası, ecri misil gibi birçok borç ile ilgili ceza indirimi ve taksitlendirme gibi avantajlar sağlayan bu kanundan tüm üyelerin mutlaka faydalanmasını istedi. Karagül, kanunla ilgili süre uzatımının olmayacağını ve 31 Temmuz'a kadar başvuruların yapılması gerektiğini, bu tarihten sonra borcunu geciktirenler için yasal takip başlatılacağını hatırlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!