Kutsal Topraklardaki İftar Geleneği Çorum’da Yaşatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kutsal Topraklardaki İftar Geleneği Çorum’da Yaşatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 16:32

ENSAR VAKFI ÇORUM ŞUBESİ TARAFINDAN HİCAZ USÜLÜ İFTAR VERİLDİ

Ensar Vakfı Çorum Şubesi, kutsal topraklardaki iftar geleneğini Çorum’da yaşatmaya devam ediyor..
Sahabilerden Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Hıdırlık Cami’ndeki hicaz usulü iftara ilgi yoğun oldu. İftar sofrası olarak masa yerine yer sofraları tercih edildi. İftara katılanlara kutsal topraklardaki kaplarda ekmek, yoğurt, 3 adet hurma ve helva ikram edildi.
İftara AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkan Yaşar Anaç, ÇOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mustafa Yağlı, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, akademisyenler, dernek üyeleri ve kadınların katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik duyguları güçlendi.
Ensar Vakfı Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 2012 yılında hayata geçirdikleri projeyle başlattıkları hicaz usulü iftarı Çorum’da gelenek haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aşgın, iftar programına katılan davetliler ve hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ise, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Filisten’de ve dünyanın bir çok bölgesinde mazlumlar için zor bir zamandan geçildiğini belirterek, bu zor zamanda daha çok dua edilmesini istedi..
Türkiye’nin dünyada halen umut olmaya devam ettiğini dile getiren Uslu, “İnsanlık bizden görev bekliyor. Adeta bizim hareketimiz umut haline geldi. Türkiye hala bütün dünyada umut olmaya, umut vermeye devam ediyor. Sen yanmazsan, ben yanmazsam karanlıklar nasıl aydınlığa çıkar diyor şair. Yanma zamanındayız. Türkiye’nin iktidarın kimin olması değil, ülkenin güçlü olmasıdır. Türkiye zayıf düştüğü zaman mecalsiz düştüğü zaman biliyorsunuz emperyalist ülkeler bütün dünyayı kendi istedikleri duruma göre nizam vermeye kalkışıyorlar.Burada oyun bozan bir tane Türkiye ve Cumhurbaşkanımız. Allah ülkemize, devletimize zeval vermesin. Biz bu davayı ebed müddet sürecek şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları olarak dayanışmayı artırmalıyız. Şuanda Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ağır koşullar birikimlerimize sahip çıkma zamanıdır. Cemiyetlerimize, okullara, vakıflarımıza sahip çıkmanın zamanı.Bütün tezgah bizim birikimlerimizi yok etmeye ve mecalsiz bırakmaya yöneliktir. İçeriden ve dışarıda bir kısım senaryolar yapılıyor. İçeride bir kısım taşeronlar, dışarıda senaryoyu yazanlar bizi zayıf düşürmeye çalışıyorlar. Amacımız insanlık davası ise bunun için mücadele etmeye mecburuz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!