Kutnu ürünlere büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kutnu ürünlere büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 09:39

Kutnu ürünlere büyük ilgi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, unutulmaya yüz tutmuşken yeniden hayat bulan kutnudan yapılan ayakkabı, fular, şal, çanta, yelek, kravat; yatak örtüsü, perde ve yastıklara büyük ilgi gösteriliyor. Kutnuya bir anlamda yeniden hayat veren Antep Sepetinin sahibi Cihan Koçer, yok olmaya yüz tutan kutnu kumaşından birbirinden farklı inovatif ürünler üretmeyi başardıklarını söyledi.

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, yenilikçi yaklaşımlarla eskiyi yenilediklerini ifade etti. Bugüne kadar birbirinden farklı sanatlarda yaptıkları inovatif çalışmaların takdir edildiğini vurgulayan Koçer, "Antep Sepeti olarak yeniliklere devam ediyoruz. Tarihi Gümrük Hanı içerisinde yeni bir yer açtık. Son yıllarda yeniden gündeme gelen, unutulmaya yüz tutan bir değerimizi, kutnu kumaşını yeniden canlandırmak adına birtakım yatırımlarda bulunduk. Bunun da meyvesini almaya başlıyoruz" dedi.

Kutnu kumaşından hem aksesuar hem de ev işi dekoratif ürünler imal ettiklerini vurgulayan Koçer, bu çalışmaları yaparken 35’e yakın ev hanımını da sosyal sorumluluk projesi kapsamında istihdam ettiklerini ifade etti. Bu insanların ekmek kazanmasına vesile olmanın de kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Koçer, en büyük kazancın da bu olduğuna inandıklarına dikkati çekti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalara bakıldığında eski sanatları yenilediklerini belirten Koçer, şöyle konuştu;

"Kutnu kumaşının hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Aslında biz tarihi yaşatıyoruz. O kadar çok kültürel hazineye sahibiz ki saymakla bitmez. Bunların tanıtımı için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda Gazianteplileri bu kültüre ve sanata sahip çıkmaya davet ediyoruz. Diğer el sanatlarımız için de gereken desteğin verilmesini umut ediyorum. Mesela, bakır ve kutnu şu an için Gaziantep’in önde gelen değerlerinden biridir."

Suriye’de iç savaşın başlamasından sonra sedef işlemeciliğinde Gaziantep’in bu alanda tek kaldığına dikkati çeken Koçer, “Burada da sedef işlemenin hak ettiği yere geldiğini söyleyemeyiz. Amacımız inovatif ürünlerle sedef işleme sanatını belli bir noktaya getirmektir. Sedef işlemenin de belli bir noktaya geleceğine inanıyoruz" dedi.

Yaptıkları çalışmalara bakıldığında yöresel ürünlerden inovatif çalışmalar çıkardıklarını anlatan Koçer, “Kutnudan, ayakkabı, fular, şal, çanta, yelek, kravat, yatak örtüsü, perde ve yastık yapıyoruz. Ayrıca kutnu kumaşın üzerine Antep işi işliyor, ikisini aynı anda sunuyoruz. Bu anlamda çoğu ürün de ilkleri yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.

Koçer, Gaziantep turizminin geliştirilmesi için önemli çalışmalara imza atıldığını ve 'Gaziantep’e Gitme Zamanı' kampanyasının bu anlamda çok anlamlı bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep, Türkiye için önemli bir şehir, çok fazla kültüre sahip bir şehir. Gaziantep’in kültürel zenginliğinden istifade etmek isteyen herkesi Gaziantep’e bekliyoruz. Gastronomisi, kültürü, müzeleri, el sanatlarıyla Gaziantep müthiş bir hazineye ev sahipliği yapmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Komşunu da Al Gel’ kampanyasını son derece önemli buluyoruz. Gurbetçilerimize sesleniyoruz ve komşunuzu da alın gelin, diyoruz." dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!