Kutlu olsun

ADANASPOR, maddi ve manevi olarak çökmüş.. Para yok, pul yok, moral yok.. Bazı fareler, gemiyi terk etmek için çeşitli manevralar yapıyor..

İstanbul'a uçakla zor bela gelmiş, otobüsle dönüyor.. Turuncu beyazlılar üstelik, Timur'la Güngör'ün paylaşım hatasından ötürü Tuncay'ın ayağından erken golü de yiyince ‘‘hezimet olur’’ diye düşünüyoruz.. Ama, F.Bahçe bu dakikadan sonra gol kaçırma yarışına giriyor.

Bunda, kaleci Murat'ın becerisinden çok, sarı lacivertli oyuncuların beceriksizliği söz konusu.. Tuncay, zoru seçmeyip golleri sıralayabilse, gol krallığı yarışında rakiplerini fersah fersah geride bırakması işten değil..

F.Bahçe takımı, sağ kanada çözüm buldu. Serhat, özellikle deplasmanlarda bu takıma çok katkı sağlar.. Yeter ki, son haftalardaki gibi oynasın, çabukluğu ve süratini arkadaşlarının hizmetine sunsun.. Ümit Özat, ön liberoda son derece yararlı oynuyor. Akın kesiyor, ataklara katılıyor, şut atıyor, orta yapıyor.. Sarı lacivertliler, bir-iki maç dışında kesinlikle tek ön libero ile oynamalı.. Bu isim de, şu andaki formuyla Ümit Özat'tır..

Problem solda

F.Bahçe'de en büyük problem sol kanatta. Savunmanın solunda oynayan Petkov, ağır. Ofansif fonksiyonları da zayıf.. Önündeki Kemal'in de mücadele gücü yüksek ama, hücumda ağırlığı yok.. Fatih'in kendine gelmesi ve Serhat'ın formuyla canlanan sağ kanadın aksine, solda ‘‘sefiller’’ oynanıyor.

Orta sahada ‘‘lider oyuncu’’ eksikliği var. Şöyle, topu taşıyacak, kafasını kaldırıp arkadaşlarını pozisyona sokacak paslar atan futbolcuyu ara ki bulasın.. Kardeşim, beş tane stoper alacağına bir klas orta saha oyuncusu transfer etsen günaha mı girerdin?

Yusuf’u hazırla

F.Bahçe'nin ilk yarı sonuna kadar enfes bir fikstürü var.. Ancak, fikstür kağıt üzerinde anlam ifade eder.. Biraz oynayacaksın ki, bu avantajdan yararlanasın.. Her yönüyle bitmiş bir Adanaspor karşısında dahi 75 dakika zorlanırsan, işi sakata sokarsın.. Herr Daum.. Bu Yusuf'u bir an önce hazırla..

90 dakika oynayabilecek kıvama getir.. Getiremezsen, onu başka takıma salıver gitsin.. Bu kadar süredir Yusuf'u hazırlayamadığın için kendine de bir sarı kart göster.. Kaldı ki, Yusuf'u oyuna alırken çıkardığın oyuncu Ümit Özat, F.Bahçe'nin en iyisi.. Bir hatayı, başka bir hatayla perçinliyorsun. Her şeye rağmen, 3-0'lık galibiyet ve 50. yaş günün kutlu olsun!
Yazarın Tüm Yazıları