Kutlama çiçekleri LÖSEV’e

YARGITAY 5. Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçilen Ahmet Ceylani Tuğrul, dostlarının yeni görevini kutlamak için gönderdiği koridoru dolduran 50’yi aşkın çiçeği sattırdı ve parasını da LÖSEV’e bağışladı.

Çiçeklerin satışından elde edilen bin lira LÖSEV’in hesabına yatırıldı.

Tüm meslektaşlarına da kutlama çiçekleriyle ilgili aynı öneride bulunan Tuğrul, bakın ne dedi:

“Bu tür bağışların herkes tarafından yapılmasında toplumsal yarar görüyorum. Çiçeklerin soluk gitmesi yerine lösemili çocukların tedavisi için kullanılması bana ayrı bir mutluluk veriyor.”

Organ bağışı kampanyası yapmıştı

İki yıl boyunca Yargıtay Genel Sekreterliği de yapan Tuğrul, son derece anlamlı bir kampanyaya da imza atmıştı. Tuğrul, Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile Yargıtay Başkanlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, Yargıtay’da organ ve doku bağışı stantı açtırmıştı. Stanta ilk organ bağışı yapan yargı mensuplarından biri de Tuğrul olmuştu.

Son bir not

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi siz de, kurban bağışlarınızı LÖSEV’e yapabilirsiniz. LÖSEV’e tüm bankalardan LÖSEV 0660 numarası ile veya www.losev.org.tr adresinden bağışta bulunabilirsiniz.

Tuğrul’un özgeçmişi

10 Kasım’da Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda, Hayrettin Cevheroğlu’ndan boşalan 5. Ceza Dairesi başkanlığına seçilen Tuğrul’un özgeçmişi de bakın şöyle:

21 Ekim 1950 tarihinde Mersin Anamur İlçesi’nde doğan Tuğrul, ilk ve orta öğrenimini Anamur’da lise öğrenimini ise Mersinde tamamladıktan sonra 1973 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde girdiği hakimlik sınavını kazanarak stajını takiben Anadolu’nun çaşitli yerlerinde Cmhuriyet Savcılığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Müfettişliği görevlerinde bulunan Tuğrul, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı 2000 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. On yıla yakın bir süre 5. Ceza Dairesi üyeliği yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları