Kutan: Gülen hakkındaki tabirler rahatsız etti

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Gülen hakkındaki tabirler rahatsız etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

FP Genel Başkanı Recai Kutan, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un Fethullah Gülen ile ilgili sözlerini, ''Fethullah Hoca hakkında kullanılan bazı tabirler bizi rahatsız etti. Doğrusu bu beyanı en azından nezaketle bağdaşır bulmadığımızı ifade etmek istiyorum'' dedi.
Haberin Devamı

Kutan, TBMM'de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Atasagun'un sözlerini tam inceleyemediğini ancak ''ikaz mahiyetinde önemli hususlar olduğunu'' gözlemlediğini söyledi. Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Nedir bu ikazlar? Mütedeyyin insanlar yanlış isnatlardan dolayı rahatsız edilmektedir, mağdur edilmektedir. Dolayısıyla cami cemaatini mağdur etmeyelim... Bu çok önemli, haklı olan hususlardan biridir. Mütedeyyin insanları yanlış bir şekilde değerlendirilmesiyle ilgili sözleri isabetlidir. Bu bizim eskiden beri üzerinde durduğumuz bir husustur.''

''Rahatsız olduk''

Kutan, Atasagun'un bazı sözlerinden de fevkalade rahatsız olduklarını bildirerek, ''Fethullah Hoca hakkında kullanılan bazı tabirler bizi rahatsız etti. Doğrusu bu beyanı en azından nezaketle bağdaşır bulmadığımızı ifade etmek istiyorum'' dedi.

Şenkal Atasagun'un ''Biz artık iç istihbaratı bırakıp, dış istihbarat ile meşgul olalım'' dediğini bildiren Kutan, şöyle konuştu:

''Bu çok önemli bir prensip kararıdır. Bunun kamuoyunda müzakere edilmesinde yarar var. Aynı, Genelkurmay'ın yapılanmasına uygun bir yapılanmadan söz ediyor. Bu beyanların enine boyuna incelenmesinde yarar var.''

Davet edilen gazeteler

Kutan, MİT Müsteşarı'nın söyleşisine ''akredite gazetelerin'' davet edildiğini bildirerek, ''bunun tasvip edilmesi mümkün değildir''dedi.

Kürtçe televizyon konusunda da Kutan, ''Bunlar önemli, temel meselelerdir. Ayaküstü açıklama yapmak doğru değildir. Hangi sebeple o açıklamayı yaptığına bakmak lazım'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!