Kütahya'daki telefon dolandırıcılığı şüphelileri adliyede

Güncelleme Tarihi:

Kütahyadaki telefon dolandırıcılığı şüphelileri adliyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 15:16

Kütahya'daki telefon dolandırıcılığı şüphelileri adliyede

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA) - KÜTAHYA'da kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları, 7 kişiden 334 bin TL tutarında altın ve para aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 41 yaşındaki İbrahim A. ile 28 yaşındaki Hakan D. adliyeye sevk edildi.
Olay, önceki gün Kütahya'da meydana geldi. Hakan D., telefon ettiği kişilere kendisini emniyet amiri olarak tanıtıp, nüfus cüzdanlarının terör örgütlerinin eline geçtiğini, şüphelilerin yakalanması için evde bulunan altın ve paraların Akçay Caddesi'ndeki Şelale Camii önüne getirmesini istedi. Durumun polise bildirilmesini ardından Hakan D., cami önünde 2 kadından altın poşetlerini almak isterken Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Kütahya'da aynı gün şüphelilerden İbrahim A. da telefonla aradığı bir kadına kendisini polis olarak tanıttı. İbrahim A., kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek kadından evdeki altınlarını bir poşete koyup otogar karşısındaki alışveriş merkezinin açık otoparkına getirmesini istedi. Kadının yakınlarının durumdan şüphelenip polisi araması üzerine İbrahim A. da yakalandı.
Gözaltına alınan Hakan D. ve İbrahim A.'nın yapılan araştırmada Kütahya'da çeşitli tarihlerde 7 kişiden toplam 334 bin liralık altın ve para aldıkları belirlendi. 2 şüpheli, dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!