Kütahya’daki orman yangını 5 gün sonra kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’daki orman yangını 5 gün sonra kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 13:37

KÜTAHYA’nın Domaniç İlçesi’nde geçen pazar günü başlayan orman yangının kontrol altına alındığı, Emet İlçesi'ndeki yangının da tamamen söndürüldüğü açıklandı. Domaniç’ten Bilecik’in Bozüyük İlçesi'ne sıçrayan orman yangını ise kısmen kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Kütahya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Emet-Hisarcık ilçeleri arasında önceki gün çıkan orman yangının dün kontrol altına alındığını ve yapılan çalışmalarla tamamen söndürüldüğünü açıkladı.

Domaniç İlçesinde geçen Pazar günü başlayan orman yangının da sabaha kadar yapılan çalışmalarla kontrol altına alındığını bildiren Oktar, "Soğutma çalışmaları sürüyor. Domaniç’teki yangın şu an bizim sınırlarımızdan çıktı. Bilecik’in Bozüyük İlçesine sıçradığı için oradaki yangına onlar müdahalede bulunuyor. Bizim tarafımızda her şey kontrol altında. Soğutma çalışmaları yapılıyor" dedi.

BOZÜYÜK’TEKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın da Kütahya’nın Domaniç İlçesi'nden Bozüyük İlçesi'ne sıçrayan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Vali Büyükakın, "Rüzgar çıkmadan bu sabah erken saatlerde tüm ekipler alana dağılarak çalışmalara başladı. Havadan ve karadan soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangının etkili olduğu bölgeyi koruma bantlarına aldık. Çalışmalara bölgede yaşayan gönüllü vatandaşlarımız da destek veriyor. İnşallah kısa sürede yangını tamamen kontrol altına alırız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!