Kütahya'da 54 kişi umreye götürme vaadiyle dolandırıldı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kütahyada 54 kişi umreye götürme vaadiyle dolandırıldı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 15:55

Kütahya'da 54 kişi umreye götürme vaadiyle dolandırıldı iddiası

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA'da 54 kişi, bir turizm şirketinin kendilerini umreye götürme vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.
Kütahya'daki bir turizm şirketi, umreye gitmek isteyen 54 kişiden 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında para aldı. Şirket yetkililerinin Ramazan ayı öncesinde kendilerini umreye götüreceklerini belirttiklerini ancak daha sonra sürekli oyalandıklarını söyleyen mağdurlar, Kütahya Valiliğine giderek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulundu. 
Valilikten sonra cumhuriyet savcılığına da gidip şikayet dilekçesi vereceklerini söyleyen 63 yaşındaki Ali Özdemir şöyle konuştu.
"Ramazan umresine gitmek için yazıldım ve 3 bin 500 lira para verdim. 'Ramazana bir hafta kala götüreceğiz 'dediler. '21'inde gideceğiz' dediler olmadı. '25'i dediler' sonra 'vize alamadık' dediler. Sonra 'Ramazanın 5'inde' dediler. Şirket yetkilisinin oğlu, annesini devreye soktu. Anne bize 'Oğlum sizi götürecek şikayetçi olmayın' dedi, 'sabredin' dedi bir hafta da annesi oyaladı. Pazar günü uçağa binecektik. Buradaki otobüsler pahalı diyerek Ankara'dan otobüs göndereceklerini söylediler o da gelmedi. Biz de şikayetçi olduk."
Zaide Çelik de 2 kişi için 8 bin lira yatırdığını söyleyerek, "Şirket bizi umreye götürmedi. Sürekli oyalıyor. Yurt dışındaki oğlumun yanına gideceğim. Pasaportum şirkette olduğu için yurt dışına da çıkamıyorum" dedi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekipleri valilik önüne gelen kişilerle görüşüp bilgi aldı. 54 kişi, Valilikten sonra savcılığa şikayette bulunmak için adliyeye gitti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!