Kütahya’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 22:46

KÜTAHYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle resepsiyon verdi.
Cumhuriyet Bayramı’nın 92’nci yıl dönümü sebebiyle Polis Evi’nde düzenlenen resepsiyona Vali Sayın Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, DPÜ Rektörü Remzi Gören, Vali Yardımcıları Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu, protokol mensupları, kurum müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Resepsiyonda konuklara hitap eden Vali Şerif Yılmaz, "Kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde Cumhuriyetimizin 92’nci yılını şeref ve onurla kutluyoruz. Bizi bugünlere ulaştıran, bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz, ruhları şadolsun. Bu ülkenin, milletimizin, devletimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu topraklar ilelebet Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu aziz milletin vatanı olarak ebediyete dek devam edecek” dedi.
İlerlemekte olan Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü kesmek isteyen düşmanların yine harekete geçtiğini belirten Vali Yılmaz, “Cumhuriyet, tarihten silinme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken ’Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek tarih sahnesindeki hükmünü sürdüren devletimizin ve milletimizin en büyük kazanımıdır. Doğan milli ruhla beraber yaşadığımız topraklar dahil olmak üzere Kurtuluş Savaşı sonrası tekrar 600 yıllık bir imparatorluğun mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün 92’nci yıl dönümünü tüm ülkemizde ve dış temsilciliklerimizde kutlamaktayız. Dün olduğu gibi bugün de içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlar boş durmuyor. Aynı oyunları, aynı tezgahları tekrarlıyorlar. Bu oyunlar biz bu topraklarda olduğumuz sürece devam edecek. Önemli olan dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu pekiştirerek, birbirimize kenetlenerek bu milli birliği, milli ruhu, hep beraber göstermeliyiz. Dumlupınar’da,Çanakkale’de olduğu gibi yine bugün nerede olursa olsun, yarın nerede olursa olsun, adı neresi olursa olsun bu millet aynı ruhla ayakta kalacak, bu millet bu topraklarda payidar kalacaktır. Bizleri parçalamak isteyen düşmanlarımızın da bunu bilmesi lazım. Hangi hain emellere ulaşmak istiyorlarsa biz birlik olduğumuz sürece bunu başaramayacaklar. İçimize attıkları nifak tohumları burada yetişmeyecek, bunu bilsinler. 92’nci yıl dönümünde bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi, özellikle son dönemde terörle mücadelede kaybettiğimiz yiğitlerimize, evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkede yaşayan 78 milyon vatandaş bizleri ayırmak isteyenlere karşı tek yumruk olduğu sürece bu topraklarda birlik ve beraberlik devam edecektir” diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz, daha sonra eşi Hilal Yılmaz ile birlikte günün anısına üzerinde ’92’nci yıl’ yazan pastayı kesti.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!