Kütahya’da Arıcılık Kursu

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da Arıcılık Kursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 11:55

KÜTAHYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ VE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN KURS DÜZENLENEN TÖRENLE SONA ERDİ

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen kurs düzenlenen törenle sona erdi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan ve 80 saat süren kurs İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Coşkun Güler, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şb. Müdürü Türker İnceli, Ziraat Mühendisi Harun Aslantürk, Veteriner Hekim İbrahim Çırak ile Tekniker Fatma Ateş’in eğitici olarak görev aldığı kursta kursiyerlere bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında teorik ve pratik anlamda bilgiler verildi. Arıcılık malzemeleri, işletme ziyareti ve petek bağlama konularında uygulama yapma imkanı da bulan kursiyerler kursun kendileri için çok verimli geçtiğini belirtip emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kursun son günü düzenlenen törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, Müdür Yardımcısı Ahmet Özçelik ve kursiyerler katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, yaptığı değerlendirmede bilgi ve tecrübe aktarımında çiftçi kurslarının önemli bir rolü olduğunu, bu anlamda İl Müdürlüğü olarak çiftçi kurslarına büyük önem verdiklerini belirterek kurstan mezun olan kursiyerlerin arıcılık faaliyetini profesyonel anlamda düşünerek sektöre bu şekilde katma değer sağlamaları gerektiğini vurguladı.
Düzenlenen her kurstan 4-5 kursiyerin sektöre girdiğini görmenin kendileri için başarı sayılacağını sözlerine ekleyen Kurt, kursiyerlere alacakları belgenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kurs sonunda kursa katılan 16 kursiyer yazılı, sözlü ve uygulama alanlarında yapılan sınavlarda başarılı olarak kurs bitirme belgelerini almaya hak kazandı.
Kursa eşiyle birlikte katılan Güldane Günay adlı kursiyere kursun anısına kitap hediye edildi.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!