Kütahya, ’Anadolu Günleri Etkinliği’nde De Tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kütahya, ’Anadolu Günleri Etkinliği’nde De Tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 09:46

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ İHSAN ERTAŞ, KÜTAHYA'NIN TARİHİ, KÜLTÜREL , SANATSAL VE TERMAL DEĞERLERİNİN TANITIMINA BÜYÜK ÖNEM VERİLDİĞİNİ KAYDETTİ

Kütahya, ’Anadolu’nun Tüm Renkleri Bursa’da’ temasıyla 32 il derneğinin oluşturduğu BİLDEF tarafından bu sene ilki yapılan ’Bursa 1. Anadolu Günleri’, Merinos AKKM Fuar Alanı’nda tanıtılıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya’nın tarihi, kültürel , sanatsal ve termal değerlerinin tanıtımına büyük önem verildiğini kaydetti.
Etkinlikli ilgili bir açıklama yapan Ertaş, "Kütahya’nın 14. yüzyıldan bu yana gelişerek devam eden Çini Sanatının en güzel örnekleri ile Çininin oluşumunu görsel olarak gösteren Çini çarkından örnekler, yöresel kıyafetlerimiz ,nakış örneklerimiz, ayrıca önemli bir gümüş üretim merkezi olan Kütahya da ki gümüş işlemeciliği örnekleri de sergilenmektedir.
Kütahya Standımızı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ziyaret etmişlerdir.Kütahya standımızın yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ve Bursa Valimize Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu adına hediyemizi takdim ettik.Bursa da düzenlenen tanıtım günleri için Belediye Başkanımız Kamil Kamil Saraçoğlu adına emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!