Kütahya ’Akıllı Kent’lere Dahil Oldu

Güncelleme Tarihi:

Kütahya ’Akıllı Kent’lere Dahil Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 19:33

KÜTAHYA AKILLI KENTLERE DAHİL OLUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen uzun süreli çalışmalar sonucunda imzalanan protokolle, Kütahya ’akıllı kent’lere dahil oldu. Ülke genelindeki yerel yönetimler arasında hızlı ve sağlıklı bilgi paylaşımını hedefleyen Bulut Kent Bilgi Sistemi’nin açılışı ve imza töreni dolayısıyla Grand Cevahir Otel’de düzenlenen program, tanıtım filminin gösterimiyle başladı.
Kent Bilgi Sistemi ile Kütahya ’Marka Şehir’ olacak. Kent Bilgi Sistemi-Bulut Projesi Kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Kent Bilgi Sistemi Projesi’nde Kütahya da pilot iller arasında yer aldı.
Elazığ, Ardahan, Talas ve Kırşehir’de pilot çalışması tamamlanan Bulut Kent Bilgi Sistemi’ne Kütahya ile Aksaray, Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Erzincan, Sivas, Yozgat, Battalgazi, Yeşilyurt, Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy belediyelerinin temsilcileri de imza atarak entegre oldu.
Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Bulut Kent Bilgi Sistemi ile Türkiye’de yeni bir dönemin kapılarının aralandığını söyledi. Eskiden belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Güllüce, belediyelerin fonksiyonunu, dertlerini bildiğini bu nedenle bakanlığı süresince mümkün olduğu kadar belediyelerle ilgilenmeye çalıştığını dile getirdi.
‘Kentimi Biliyorum, Geleceğini Görüyorum’ sloganıyla başlatılan projede Kent Bilgi Sistemine veriler girilmeye başlamadan önce bütün şehir havadan uçakla fotoğraflanacak, sokak ve caddeler bütün binalar ve yapılar tek tek sisteme işlenecektir.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya’nın geleceği açısından büyük öneme haiz olan bu sistem, daha etkili yönetilebilmenin anahtarı olacaktır. Kent Bilgi Sistemi’nin bir ayağı coğrafi verilerin yönetilmesi, diğer ayağı ise Yönetim Bilgi Sistemi dediğimiz personel, gelir, emlak yönetimi gibi belediyelerimizin diğer birimlerindeki verilerin yönetilmesinden oluşuyor. Bunların birbiriyle entegre bir şekilde birleştirilip analiz edilerek kullanılmasının getireceği faydalar söz konusu. İmar ve şehircilik açısından kısa ve uzun vadeli planlamaların ve değişikliklerin daha kolay elde edilmesini sağlayacak olan bu sistem, belediyelerdeki bilgi tabanının veri akışını çok güçlü bir hale getirirken bir taraftan da bu verilerin etkili kullanılmasını sağlayacaktır.Hem hızlı hizmet verilmesi anlamında, hem gelir takibinin yapılması anlamında Kent Bilgi Sistemi’nin önemi büyük.Sistemin kullanılmaya başlamasıyla birlikte ciddi bir iş yükünden ve ekonomik kayıplardan kurtulmakla beraber veri akışı ve işlenişindeki zaman kaybı da önlenmiş olacak" dedi. (EFE
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!