Kusurlu doğal burun moda

Acıbadem Sağlık Grubu’nun İstanbul’da düzenlediği ‘Estetik ve Plastik Cerrahisinde Yeni Yaklaşımlar’ sempozyumuna, Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Pietro Palma da katıldı. Palma, burun estetiğindeki son trendleri anlattı.

Haberin Devamı

Amerika ve Avrupa’da burun estetiğinde trend nedir?
- Bundan 20 yıl önce, burun ameliyatlarında hekimlerin uyguladıkları bir veya iki teknik vardı ve alınan sonuçların hemen hepsi birbirine benzerdi; ucu kalkık ve dar olan küçük burunlar... Günümüzde standart burunlardan uzak duruluyor ve daha çok hastanın yüz hatlarına uygun işlemler gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla ortaya daha güçlü, daha doğal ve operasyon geçirdiği anlaşılmayan burunlar çıkıyor. Bu tercihlerde moda dünyasında yaşanan değişimlerin büyük etkisi var. Örneğin Giorgio Armani’nin 15 yıl önceki ve bugünkü katologlarına baktığınızda, modellerin burunlarındaki farkı net bir biçimde görebilirsiniz. Eskiden modeller Fransız tipi burunlarıyla kusursuz görünüyordu. Ama günümüzde hiçbir modelin burnu mükemmel değil, incelediğinizde hepsinde kusur olduğunu anlarsınız.
Geçmişte yapılanlar ile günümüz burun estetiğindeki işlemleri kıyasladığınızda ne tür farklar görüyorsunuz?
- Geçmiş yıllarda trend, ucu çok dar olan burundu. Günümüzde ise tam aksine daha yuvarlak hatlı burun ucu tercih ediliyor. Bu nedenle operasyonda burun ucunu fazla daraltmıyoruz. Hatta tam aksine dar olan burun uçlarını çeşitli greftler yardımıyla yuvarlaklaştırıyoruz. Burun sırtında da geçmiş yılların aksine fazla daraltma uygulamıyor, hatta yüzün diğer organlarına uyum sağlayacak ölçülerde olmasına dikkat ederek genişlemesini sağlıyoruz.

Cameron Diaz burnu ‘out’

Haberin Devamı

Özellikle gençler arasında oyuncu Cameron Diaz’ın burnu çok beğeniliyor. Hastalarımın çoğu da ellerinde Cameron Diaz fotoğraflarıyla geliyor, onun burnunu çok güzel bulduklarını söylüyorlar. Oysa Cameron Diaz ideal bir burna sahip değil. Burnunun orta çatısı ile burun ucu arasında iyi bir uyum olmadığını düşünüyorum. Burun kanadıyla burnun orta duvarı direği arasında da iyi bir orantı yok.

EDİTÖRDEN...

Spa keyfini evde yaşayın

Grace&Cole’un ‘Mayan SPA’ hediye setleri ile spa keyfini evinizde yaşayın. Ürünlerin üst notasında su, bergamot, turunçgiller; alt notasında gül, portakal çiçeği, misk, vanilya ve odunsu kokular hakim. Spa keyfini evinize getiren bu setTe 150 ml. duş jeli, 150 ml. vücut losyonu ve banyo lifi bulunuyor. Fiyatı 16 TL.

Saçlara derin durulama

Haberin Devamı

Philip B.’nin tüm saç tiplerine uygun nemlendirici bakım kremi “Deep-conditioning creme rinse”, içeriğinde shea yağı, buğday, soya proteinleri ile birçok bitki ve çiçek özü barındırıyor. Ürün, saç uçlarını yapılandırıp saça elastikiyet ve güç kazandırırken, saçı nemlendirip hacim de veriyor. Fiyatı 48,50 TL.

Mükemmel vücudun formülü: Pilates

Pilates, başlandığı ilk günden itibaren vücutta harikalar yaratan bir egzersiz. Kasları güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda onlara esneklik de kazandırıyor. Vücudu en derinden başlayarak, içten dışa güçlendirdiği için doğal bir korse oluşturuyor. Hemen her egzersizde karın ve sırt kasları durmaksızın çalışıyor. Bu nedenle duruşu düzeltme konusunda da çok iddialı.
“Bilinen salon egzersizlerinden farklı olarak, tüm pilates egzersizleri bütünsel ve işlevseldir” diyor konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dr. Işık Akgöl ve ekliyor: “Ciddi sağlık sorunu olanlara sağlıklarını yeniden kazanma konusunda pilates yardımcı olabilir.”

Yaza gİrerken...

Haberin Devamı

MASA POZİSYONUNDA TOP MEKİK Karın ve bacak içi kasları için
Sırtüstü yatarken, dizden aşağısını bir masaya koymuş gibi yukarı kaldırın.
Dizden aşağısı yere paralel bir pozisyonda dururken, 20 cm. çapında bir top veya yumuşak olmayan bir yastığı iki diz arasına sıkıştırın.
Her nefes verişte mekik çekerek hafifçe kalkın.
Eş zamanlı olarak dizler arasındaki top veya yastığı sıkıştırın. Bu egzersizi 10 kez tekrar edin.>

Abartılı makyaj yaşlı gösterir
Sezonun canlı renkleri yüzlere de yansıyor. Givenchy’nin Japon makyaj artisti Kazuhiro Hiruma’dan 2011 yazının öne çıkan tonlarını ve doğru makyajın ipuçlarını aldık.

2011 makyaj trendleri neler?
- İlkbahar her zaman farklı duyguları açığa çıkarır. Coşku, heyecan, neşe gibi çocuksu duygular ön plandadır. Bu sene de bu duygulardan esinleniliyor. Pembe yanaklar, turuncu dudaklar, bronz ama sağlıklı bir ciltle birlikte masumiyeti gözler önüne seriyor. Gözlerde ise buğulu bir ifade ön plana çıkıyor. Özellikle koyu kahve tonları göz kalemi ve maskara, hatları yumuşatıyor, daha masum bir görünüm sağlıyor.
Makyaj yaparken kadınlar nelere dikkat etmeli?
- İstenilen ifadeyi verebilmek için gözler çok önemli çünkü bir kadının ilk fark edilen yeri gözleridir. Kadınlar makyaj yaparken doğal olmasına dikkat etmiyor çoğunlukla. Oysa kalın ve fazla sürülen far, fondöten ve allık, yaşlı bir görünüme neden olur. Bu nedenle makyaj renkleri hafif uygulanmalı. Her şey bir yana, kadın makyajını beğenmeli ve kendini güzel hissetmeli.
Türk kadınlarını nasıl buluyorsunuz?
- Gerçekten çok güzeller. Çekici olmak önemli ama asıl önemli olan bakımlı olmak. Türk kadınları gerek makyaj gerekse giyimde yeni trendleri takip ediyor, dolayısıyla modern ve şık bir görünüme sahipler. Geçmişte daha yoğun makyaj yaptıklarını biliyorum. Ama seneler geçtikçe daha doğal renkleri tercih etmeye başladılar.
Cilt bakımı konunusnda kadınlara tavsiyeleriniz var mı?
- Cilt sağlıklı olmazsa üzerine yapılan makyaj da güzel görünmez. Bu yüzden cilt bakımı önemli. Özellikle hava değişimi dönemlerinde cilt çok yıpranır. Cildi nemlendirmek, güneşe çıkarken de korumak gerekir. Hatta kışın bile...

Yazarın Tüm Yazıları