Kusunların problemi meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Kusunların problemi meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 17:06

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TOKİ tarafından Mamak Kusunlar Mahallesi’nde dar gelirli, engelli ve yaşlı vatandaşlar için yaptırılan konutlarda yıllardır süren ısınma sorununu meclis gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Mamak’ta dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan konutların, başlangıçta doğalgazlı olarak planlanan merkezi ısıtma sisteminin ‘Belediyenin kömür yardımlarından yararlanılacağı’ gerekçesiyle kömürlü ısınma sistemine dönüştürüldüğünü hatırlatan Gök, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu konutların büyük bölümüne kömür yardımı yapmadığı gibi konut sahipleri dört yılda 5 bin TL kömür parası ödemek zorunda kaldı. Bu dar gelirli vatandaşlardan şimdi de merkezi ısıtma sistemini doğal gaza dönüştürmek için daire başına 3 bin TL istendiği iddia ediliyor” dedi. Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları sordu: 

ZARARI KARŞILAMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ

“Belediye tarafından yapılacak kömürle ısıtılacağı belirtilmesine rağmen, kömür yardımının sadece 1+1 dairelerin bulunduğu ve ‘Valilik Konutları’ diye tanımlanan konutlara verildiği diğer dar gelirli vatandaşlara son dört yılda daire başına ortalama 5 bin TL kömür parası ödettirildiği doğru mudur? Site yönetiminin ‘merkezi ısıtma sisteminin doğalgaza dönüştürüleceği’ gerekçesiyle dar gelirli vatandaşlardan daire başına ortalama 3 bin TL talep ettiğine ilişkin iddialar doğru mudur? Proje ve şartnamedeki merkezi ısıtma sistemi yerine kömürlü ısıtma sistemi kurulması nedeniyle, buradan konut alan vatandaşların uğradığı zararı karşılamayı düşünüyor musunuz?”

BAKMADAN GEÇME!