Kuştepeli Sezgin... Cennete üçlü çektirmeye gitti

İKİ gün önce Ali Can Yaycılı “Yoğun bakımda” diye Hürriyet Web’te haberini yazdığında bir tuhaf oldum.

Haberin Devamı

Bir an durdum ve TRT’nin zengin futbol arşivine attım kendimi.. Oturdum Galatasaray’ın 80’li yıllardan bu güne maç özetlerini izledim.. Kimler gelmiş kimler geçmiş. Fatih Terim, Uğur Tütüneker, Kovaçeviç, Prekazi, Tanju, Tugay, Hakan Şükür, Kosecki, Hagi, İlie, Saunders, Kewel, Baros.. İnanın hiç abartmıyorum, neredeyse bu yıldızlar kadar O’nun da arşivde görüntüsü var.
Galatasaray’ın attığı her golden sonra tekerlekli sandalyesiyle golün kahramanına koşan bir adam.. Ya da golcüyü hançeresini yırtarcasına bağırarak karşılayan adam.. Kâh Prekazi’ye, kah Tanju Çolak’a, kâh Kosecki’ye, kâh Hakan Şükür’e, kah Kewell’a, kah Mustafa Kocabey’e, Abramczik’e sarılıyor... Hele 2007-08 şampiyonluk maçında tek golün sahibi Nonda ile bir görüntüsü var ki, asla unutulmayacak türden. Gollerden sonra takımın buluşma yeri onun tekerlekli sandalyesinin yanıydı.. Bütün takım bir araya gelse golü atanla O’nun kenetlenmesini ayıramıyordu. Öyle bir sarıyordu ki.. O Sezgin Kaçmaz.. 4 yıllık mahkemede soyadını Özcimbomlu yapan Amigo Sezgin. Tarık Hociç’in Lahti’ye attığı golden sonra tribünden düşüp felç olan Sezgin..

Haberin Devamı

TAFFAREL DE OLURDU, HAKAN ŞÜKÜR DE/images/100/0x0/55eaeba9f018fbb8f89f2f24

SAHA kenarına çok yakışıyordu. Kuşkusuz 90 dakika boyunca bir futbolcu kadar yoruluyordu. Bir kere her maçtan önce bütün stadı turlardı. Taraftar, futbolculardan önce Sezgin’i selamlardı. Birçok pozisyonda vole denemiştir. Sandalyesinde hafifçe zıplayarak kafaya çıkmıştır.
Verkaçlar yapmıştır. Göğüs stop denemiştir. Kimi zaman Taffarel olmuştur. Simoviç gibi sağa sola yatmaya bile yeltenmiştir. Kan ter içinde kalmıştır çoğu maçta...

ONU DERWALL DE BİLİRDİ DROGBA DA..

G.SARAY’a yerli-yabancı kim geldiyse önce Sezgin’i gördüler karşılarında. Onun ışıl ışıl sarı kırmızı parlayan gözleriyle tanıştılar. Jupp Derwall, İviç, Sigi Held, Saftig, Souness, Feldkamp, Mustafa Denizli, Lucescu, Gerets, Skibbe, Rijkaard.. Hepsinin elini mutlaka sıkmıştır.
Tarık Hociç, Seydiç, Götz, Friedel, Popescu, Capone, Jardel, Bülent Korkmaz, Suat, Okan, Perez, Tomas, Sabri, Arda, Mehmet Topal, Linderoth, Drogba.. Sorun bakalım onlara Sezgin’i.. “Vay be Sezgin” sözünü mutlaka işitirsiniz.. Mondragon Kolombiya’da; Frank De Boer Hollanda’da; De Sanctis İtalya’da arkadaşlarına mutlaka ondan bahsetmiştir. Hatta haberi duyduysa Muslera Brezilya’daki Konfederasyon Kupası kampında Uruguaylı arkadaşlarına mutlaka anlatıyordur, Sezgin’i..

Haberin Devamı

TARAFTAR, ONA STAR GİBİ DAVRANIRDI

ESKİLERİN anlattığı bir Karıncaezmez Şevki vardı. Galatasaray’ın unutulmaz amigosu. Centilmen. Adı üstünde. İncitmeyen adam. Karıncaya bile kıyamayan.. İşte Karıcaezmez’in 80’li yıllardan sonraki temsilcisiydi Sezgin.. Bir futbolcu kadar şöhretliydi. Ali Sami’ye maç izlemeye gelenler Sezgin’i de ünlü bir futbolcu kadar merak ederlerdi. Bir Galatasaraylı için O’nunla hatıra fotoğrafı çektirmek Hakan Şükür’le fotoğraf çektirmek kadar güzel bir anıydı..

FATİH TERİM: ‘BENDEN DAİMA TEK BİR İSTEĞİ OLURDU: ŞAMPİYONLUK’

O’nu en iyi tanıyan Fatih Terim’di. Aradım hocayı, çok üzgündü. Anlattı Sezgin’i:
“1979’dan beri tanıyorum. İlk kez İnönü Stadı’nda Duhuliye tarafında tribün altında karşılaştım. O günlerde “Kaptanım” sonra ise “Hocam” derdi bana. En son Trabzonspor’la oynadığımız şampiyonluk maçında sarıldık birbirimize.. Basket takımımızın şampiyonluk maçında da tribündeydim, selamlaştık. Bana daima istekte bulunurdu. O da tek kelimelikti: “Şampiyonluk.”
Ama hem sevinçte hem üzüntüde, yanımızda, bizlerle beraberdi. Ve de her deplasman maçında... Gerçekten pırıl pırıl, çok temiz kalpli  bir adamdı. O’nun kaybı Galatasaray camiasını ve beni derinden üzdü. Allah rahmet eylesin.”

Haberin Devamı

CENNETTE ‘ESKİ AÇIK SARI DESENE’

SEZGİN, Galatasaray’ın sembol isimlerinden Ultraslan kurucusu Alpaslan Dikmen vefat ettiği gün, “O, bizi Arena’dan duyacak” demişti. Ee.. Şimdi sen de gittin be Sezgin.. Oldu mu bu? Hani ömrünün geçtiği mekan Ali Sami Yen yıkıldığı gün TRT Spor’a bir röportaj vermiştin. İşte senin bu vedanla şimdi tam yıkıldı Ali Sami Yen Stadı..
Evet.. Ebru Kılıçoğlu’nun dediği gibi “Cennete artı 1” yazar.. Hadi oradakiler.. Metin Oktay, Coşkun Özarı, Turgay Vardar, Özhan Canaydın ve daha nice Cimbomlular.. Hazırlanın, Kuştepeli Sezgin geliyor... Ve size bağıra bağıra “Eski açık sarı deseneee” diyor..

Yazarın Tüm Yazıları