Küskünler DSP’nin yolunda

CHP’de adaylık tartışmaları hâlâ sürüyor.

Haberin Devamı

Bazı yerlerde il veya ilçe binaları işgal edilirken,
bazı adaylar da DSP’den adaylık yolu arıyorlar.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, “CHP’den istifa eden değerlere kapımız açıktır” derken, DSP’ye şu ana kadar gidecek il ve ilçe belediye başkanlarının sayısının 15’e yükseldiği belirtildi.
Adaylıklar konusundaki gelişmelerden çarpıcı notlar:

‘Pekİ İsmaİl’İn suç neydİ’
CHP’nin Yüksek Disiplin Kurulu üyesi, CHP’nin eski il yönetim kurulu üyesi, belediye meclis üyesi
Kamber Doğan, geçen hafta Ankara’da kulisleri yakından izlediğini belirterek, “Ankara Borsa mı açılmış neydi o... Parti kültürümüzde olmayan o kadar çok iddia dinledim, gördüm ki, utandım“ dedi.
Genel Merkez’de bir grup parti yöneticisi ve müteahhit-işadamı tarafından yerinde bırakıldığını öne sürerek Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. “Neden” diye sorunca da “Sarıyer’de yaptığı yolsuzluklar nedeniyle...” diye ekledi.
Doğan şöyle devam etti:
“İzmir’de, İstanbul’da son anda aday değişir mi? Kartal, Bakırköy ve Maltepe’de üçer kez aday değişti... Kadıköy’de kaç aday adayı geldi geçti. Peki İsmail’in (Beşiktaş), Ateş’in (Bakırköy) suçu neydi? Onlar da her şeyi en iyi şekilde yapıyorlardı!” Bizim de genel başkana anlatacağımız çok önemli şeyler vardı. Ancak belediye başkanlarına anında randevu veren genel başkanımın özel kalem müdürü Tuncay Ceylan, maalesef genel başkana doğru bilgi verecekleri engelliyor. Genel başkana yanındakiler ayağına kurşun sıkıyorlar. Genel başkan bunları görmüyorsa, bizim söyleyecek bir şeyimiz olamaz. Bizim amacımız genel başkanı siyasi entrikalardan korumak ve kollamaktır. O da bir görevdir.”
m İZMİR’den bir partilinin şu sözlerine dikkat çekilmesini istiyor ve “Milletvekillerimiz İlhan Cihaner, Ali Rıza Öztürk, Erdal Aksünger’in Meclis’e verdiği önerge ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in dürüstlüğü için kanun çıkaran bir parti, daha sonra kendisini aday etmemesine ne denir; bu nasıl bir mantıktır” diyor.

Haberin Devamı

Bir oğulun babasına yapılan haksızlığa karşı duyduğu öfke

Haberin Devamı

CHP Bakırköy adaylarından A. Ceyhun Yağlıcıoğlu, “Ben aday adayımdır, aday belli olunca benim karşı tepki gösterme hakkım yok. Çok sevdiğim partim için çalışırım. Ama olanlara da üzüntüm büyüktür, ben işime dönüyorum artık” diye konuştu.
Bu telefon konuşmasından bir süre sonra oğlu Bekir Tutku Yağlıcıoğlu’ndan bir e-mail aldık. Özetle diyor ki:
“Bakırköy’de yapılanlar öncelikle babamı çok yaraladı. Bu yapılan haksızlıkları kaldıramıyorum. Benim babam kimseyi kırmak istemez.
Hâlâ bize onlara kızmamamızı söyler. Sizden ricam bu dinmeyen öfkemi bütün Türkiye’ye ifade etmek istiyorum. Yapılanların herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Harcanan emeklerin bilinmesini istiyorum. (Bütün aday adaylarıda bu konuya dahil.)
Daha fazla susmak istemiyorum. Bu süreçte yaşanan bütün pislikleri herkesin bilmesini sağlamamız lazım ki hür irade ile oylar atılsın.”

Haberin Devamı

Gizli oyla seçilen tek adayım

CHP Bakırköy belediye başkanlığına getirilen Dr. Bülent Kerimoğlu, kendisi ile ilgili eleştirileri yanıtlarken, “Benim kampanyam sırasında Bakırköy’de olmadığımı, gözükmediğimi söylüyorlar. Acaba benim kadar, hastane, kreş, apartman yöneticilerini ve sivil toplum örgütlerini gezen var mı? Çalışmak sadece afiş asmak değildir; briç kulübünü ziyaret edeceksin, esas temas bunlardır” diye konuştu.
20 yıllık partili olduğunu, bu süreçte il sekreterliği, 2011’de 3. bölge milletvekili adayı olduğunu belirten Kerimoğlu, atamasının tamamen genel başkanın takdiri sonucu olduğunu, hangi görevi verirse, versin, gerekirse Hakkâri’ye git desin gideceğini söyleyen Dr. Kerimoğlu, CHP’de değişimin şart olduğunu belirtirken, bazı aday adaylarının gönüllerinin kırgın olabileceğini, kendisinin adaylığı sırasında da bu duyguyu tattığını anlattı. “Size bir şey söyleyeyim mi?” dedi ve ekledi:
“Ben PM’de gizli oyla seçilen tek adayım. Bu partinin vicdanı ve siyasi kültüründe şimdiye kadar böyle bir şey olmadığını da eklemek isterim. Hatay’daki ve Ankara’daki adaylarımıza bile böyle bir şey yapılmadı.”
Dr. Gürbüz Çapan’ın Esenyurt’tan kazanması her türlü çabayı da göstereceklerini söyledi. Kerimoğlu’nun 2004 yılında CHP’den aday adaylığı reddedilince, bu kez babası DSP’den aday olmuş, ancak kazanamamıştı.

Haberin Devamı

Kayak yatırımları yaptık ama insana kayağı sevdiremedik

SOÇİ’deki halimizi görüyoruz. Erzurum ve Kayseri’deki kayak sporu tesisleri için belki 1-2 milyar dolar ödemişizdir.
Neden sporcu yetiştiremiyoruz. Geçen hafta yazdıklarınızda çok haklısınız.
Ankara’daki tek standart buz pisti bir yılı aşkın süredir kapalı. Bir AVM ve Çankaya Belediyesi’nin yeni açtığı buz pisti dışında buz pisti yok başkentte. Çocuklarımız perişan oldu. Ailelerin tam desteği ile kulübümüzü ayakta tutmaya, çocuklarımızı sporcu olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.
Federasyon ortada yok, destek yok, sponsor yok. Bu durumda buz pateni sporcumuz nasıl olsun olimpiyatlarda. (iki dansççmızdan biri yurtdışında çalışıyor, diğeri devşirme.) Ucuzcu bir anlayış... Plan, program, mücadele ve sabrımız yok.
Sporculuk sosyal yaşam gerektiriyor; Spor Bakanlığı yapan bakanlar biliyor mu bunu?
Alp ÇETİN

Haberin Devamı

Memura derece verilmesi

15 Ocak 2005 tarihinden sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilmeli, böylece 15 Ocak 2005’ten önce görevde olan memurlarla bu tarihten sonra memuriyete girenler arasında var olan derece farklılığı giderilmelidir. Devlet memurlarının göreve başlangıç derecelerine 1’er derece ilave edilerek, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra göreve başlayacak olanlar da 1 derece yükselmesinden yararlanarak adalet sağlanmalıdır.
İsmet VATANSEVER

Yazarın Tüm Yazıları