Kuşcenneti'ne çağrı

Güncelleme Tarihi:

Kuşcennetine çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 10:15

Kuşcenneti'ne çağrı

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, doğasever yaşıtları ile el ele verdi, ilkokul öğrencilerini İzmir Kuşcenneti'yle tanıştırdı.

Gediz Üniversitesi, ismini aldığı Gediz Nehri Deltası ve İzmir Kuşcenneti için kolları sıvadı. Üniversitede görev yapan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Gaye Güngör öncülüğünde Genç TEMA Öğrenci Topluluğu kuruldu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'in TEMA gönüllüsü olarak ilk desteği verdiği gençler, bölgedeki doğal güzelliklerin korunup gelecek nesillere aktarılması amacıyla kolları sıvadı. Farklı üniversitelerden TEMA gönüllüsü gençlerle birlikte bir grup ilkokul öğrencisi İzmir Kuşcenneti'ne götürüldü. 250 türden binlerce kuşa ev sahipliği yapan 8 bin hektarlık doğa harikasını ilk kez gören çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Gediz Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu öğrencileri, dünyanın sayılı sulak alanlarından biri olduğu için Ramsar Sözleşmesi ile uluslararası koruma altındaki bölgenin İzmirliler tarafından yeterince bilinmediğine dikkat çekti. 7'den 70'e herkes buraya davet edildi, özellikle anne ve babaların çocuklarını mutlaka getirmeleri istendi. Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gaye Güngör de İzmir Kuşcenneti'nin en az Agora ve Saat Kulesi kadar simge bir turistik değer olduğunu dile getirdi. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Güngör, bu doğa harikasını tanıtabilmek için öncelikle İzmirliler ile cenneti tanıştırıp kavuşturmak gerektiğini ifade etti, “Böylesine kıymetli bir hazineye sahibiz fakat bugüne kadar kaç İzmirli merak edip burayı gezdi, hangi turistik gezinin rotalarından biri oldu? İzmirliler olarak bu soruları kendimize sormalıyız. Gediz Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve TEMA Vakfı olarak bu değeri hem korumak hem de tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Başta Büyükşehir Belediyesi ile TÜRSAB olmak üzere yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu amaçla ortak hareket etmek istiyoruz" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!