Kuşadası'ndaki öğretmenlerden performans  tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasındaki öğretmenlerden performans  tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 22:35

Kuşadası'ndaki öğretmenlerden performans  tepkisi

Haberin Devamı

 

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki okullarda örgütlenmesi bulunan Türk Eğitim Sen, Eğitim İş Sen ve Eğitim Sen, 'Öğretmen performans değerlendirme' uygulamasına tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. 
Dostluk Meydanında bugün gündüz saatlerinde toplanan yaklaşık 100 öğretmen 'Öğretmen performans değerlendirme' uygulamasına tepki göztermek için basın açıklaması yaptı. Gurup adını konuşan ve öğretmenlerin onurlarının kırıldığı ve bunu kimseye çiğnetmeyeceklerini söyleyen Eğitim İş Sen Sözcüsü Ali Erdem, "Türkiye'de eğitimde yaşanan sorunların nedeni öğretmenler değildir. Öğretmen eğitimin temelidir. Öncelikli olan eğitime yaklaşım anlayışının ulusal olması, siyasi değil milli hedeflerin ön plana çıkarılmasıdır. Eğitimin cevheri olan öğretmenlere kıymet vermeyen bir anlayışın, başarılı ve çağdaş bir eğitim sistemini getirme ihtimali yoktur" dedi. 
"ÖĞRETMENLERİN BİRBİRİNE GÜVENSİZLİĞİNİ ARTTIRACAK"
Eğitimin niteliğinin hiçbir bilimsel karşılığı olmayan Performans değerlendirmesiyle değil; öğretmenlere değer vererek, velinin, öğrencinin, toplumun gözünde saygınlığını arttırarak sağlanabileceğini söyleyen Eğitim Sen sözcüsü Erdal Kılınç ise "MEB'in uygulaması öğretmenlerin birbirine ve öğrencilerine karşı güvensizliğini arttıracak. Öğretmenlik mesleği, öğretmen yetiştirmedeki eksiklikler, atanma sorunları, çalışma koşulları, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar, yetersiz maaşlar nedeniyle giderek değersizleştirilmiştir. Öğretmenlerin mesleğini daha da değersiz hale getirecek olan uygulamaya karşı hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün eğitim çalışanları ve sendikaların ortak mücadele yürütmesi gerekir" şeklinde konuştu. 
Öğretmenler, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. 

Latif SANSÜR / KUŞADASI
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!